Keeper Koen Franke is een vaste waarde op het doel. Foto: Kimberley Teeuwissen

Handbaldames komen net tekort tegen Beek

Zaterdagavond speelde DS1 thuis tegen het Haagse Hellas. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd gezien de ruststand van 9-10.

Om de wedstrijd pogen te kantelen bij 17-17 moest er meer risico genomen worden. Deze alles-of-nietspoging pakte in de eindfase net verkeerd uit. Met 17-21 gingen de punten mee naar Den Haag. De wedstrijd van HS1 tegen BFC uit het Limburgse Beek was ‘in alle opzichten een slechte wedstrijd', aldus coach Weerden. In de eerste helft hadden de scheidsrechters een dwaling; twee doelpunten die al op het scorebord vermeld waren, werden in een time-out teruggedraaid. Oliveo heeft hier protest voor aangetekend. In de tweede helft verspeelde Oliveo een voorsprong van zes doelpunten en verloor de wedstrijd nipt met 28-29.DA1 nam in de uitwedstrijd tegen Houten meteen na aanvang een kleine voorsprong. Het was 8-10 met rust. De tweede helft kende een grilliger verloop. Het was in de eindfase nog heel erg spannend, maar met 21-22 kon DA1 trots de punten in de topklasse mee naar huis nemen.