De Goedheiligman en heel veel vrolijke roetveegpieten werden hartelijk ontvangen in Pijnacker. Foto: Martijn Mastenbroek
De Goedheiligman en heel veel vrolijke roetveegpieten werden hartelijk ontvangen in Pijnacker. Foto: Martijn Mastenbroek

Sinterklaas arriveert feestelijk in Pijnacker: kinderen dolblij

Het was even zoeken naar een juiste vorm, ofwel een juiste coronavorm, maar het werd alsnog een superfeest. Afgelopen zaterdag kwam Sint met een vrolijk gezelschap aan roetveegpieten langs in Pijnacker.

Eerst werden de kinderen in Keijzershof bezocht en daarna werd er koers gezet naar Pijnacker Centrum. Op de Facebookpagina van Telstar Online deed onze redactie live verslag van de intocht. Enkele honderden kinderen konden op deze manier ook digitaal meegenieten. Er waren ook veel ouders en kinderen naar het plein zelf gekomen om de sint en zijn gevolg te zien. 

Er werden geen handjes gegeven, maar een selfie met de roetveegpieten was geen probleem. Het was overigens erg druk, maar het was gelukkig allemaal in de buitenlucht en alle ouders gebruikten hun gezond verstand. Iedereen wachtte netjes op zijn beurt om even te kletsen met de Sint. Het werd alsnog een memorabele intocht met dolblije en gelukkige kinderen. De hoofdpiet had nog een belangrijke boodschap voor alle kinderen: "Doe een appel in je schoen voor Ozosnel."