Oscar en Mr Cey. van Pera & Pasha, wethouder Ilona Jense, Kim de Ruiter van de lokale winkeliersvereniging en relatiemanager van Het Vergeten Kind, Jeroen van Woudenberg.
Oscar en Mr Cey. van Pera & Pasha, wethouder Ilona Jense, Kim de Ruiter van de lokale winkeliersvereniging en relatiemanager van Het Vergeten Kind, Jeroen van Woudenberg.

Wereldprimeur Pijnacker Centrum officieel onthuld

Tijdens de avondschemering werd afgelopen vrijdag op het Raadhuisplein het grootste, gehaakte kerstcadeau ter wereld onthuld. Het enorme bouwwerk is een initiatief van wolwinkel Pera & Pasha uit Pijnacker. 

Door Martijn Mastenbroek

Honderden gehaakte lapjes vormen samen een gigantisch decembercadeau. De afgelopen maanden is er in het diepste geheim gewerkt aan het kunstwerk. Vrijwilligers en klanten van de wolwinkel haakten alle rode lapjes uiteindelijk tot één geheel. Oscar en Mr Cey. van Pera & Pasha haakten zelf een heleboel gele en roze lapjes. "Deze lapjes vormen het logo van stichting Het Vergeten Kind", zegt Oscar. "Mensen kunnen een leuk bedrag overmaken naar de stichting door de QR-code op het cadeau te scannen." Jeroen van Woudenberg van Het Vergeten Kind was ook aanwezig bij de onthulling. Hij is ontzettend dankbaar dat er met het cadeau aandacht wordt gevraagd voor de stichting. "Nederlandse kinderen behoren tot gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen. Nog te vaak gaat het fout, soms zelf heel erg fout”, vertelde hij tegenover enkele omwonenden die even bij de onthulling kwamen kijken. 

Kim de Ruiter van Ondernemingsvereniging Pijnacker Centrum is ook trots op de wereldprimeur in hartje Pijnacker. "Het was overigens niet gelukt zonder de hulp van De Vries Projectdecoraties. Ze hebben de verlichte strik gemaakt en sowieso alle nieuwe sfeerverlichting in het centrum. Maar ook alle ondernemers van de Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum (OVPC) en het Ondernemersfonds (OVKP), ze dragen samen dit initiatief voor Het Vergeten Kind en alle promotie rondom het cadeau! Natuurlijk is onze dank aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp en wethouder Ilona Jense ook groot."