Anne van de Sande komt goed uit de hoek tegen BSAC. (foto: Mieke van Veen)

Handbalheren in top vijf, nederlaag voor dames

HS1 speelde uit tegen Eemland. Vanaf het begin was het team van Weerden bij de les; de wedstrijd ging gelijk op.

Vlak voor het eind van de eerste helft maakt Oliveo echter vier technische fouten na elkaar, waardoor het met rust 15-13 stond. De tweede helft ging eveneens gelijk op. Na vijftien minuten was Eemland leeggespeeld en Oliveo walste over Eemland heen. Het werd 30-39. De gebroeders Van Bemmelen maakten het leeuwendeel aan doelpunten.

De handbaldames van Oliveo speelden zaterdag tegen het eveneens nog puntloze BSAC. De eerste helft ging gelijk op, waarbij BSAC weliswaar de leiding had. Het was 12-15 met rust. Oliveo kwam goed uit de kleedkamer en het werd 15-15. Daarna nam de tegenstander het heft in handen. Door matig verdedigingswerk van Oliveo bouwde BSAC een grote voorsprong op. Het jonge team van Luijsterburg vocht voor wat het waard was, maar moest zich aan het eind neerleggen bij de nederlaag van 22-31.