Lege flessen voor Zola Care Malawi

In de maand oktober is de lege statiegeldactie bij de Jumbo Nootdorp bestemd voor Zola Care Malawi (voorheen Live Life Foundation). Met de opbrengst van deze actie wordt de medicatie in de kliniek gefinancierd. 

Wanneer er nog opbrengst ‘over’ is, zal dit worden besteed aan de bouw van het kraamziekenhuis. De bouw wordt in januari 2022 gestart!Liever direct doneren kan ook via de website www.zolacaremalawi.com. Hier vind u nog meer informatie over het huidige project en zijn de andere acties (zoals de webshop producten) te vinden.


Beweeg mee met Sociaal Vitaal

Deze week ontvangen alle inwoners uit de wijk Pijnacker-Noord van 60 jaar en ouder een uitnodigingsbrief voor een fittest en beweegactiviteiten. 

Senioren kunnen zich direct aanmelden om op zaterdag 16 oktober in Sportcentrum de Viergang in Pijnacker mee te doen aan een fittest of een huisbezoek afwachten, waarin nog vragen kunnen worden gesteld. De test is bedoeld voor senioren die weinig of niet bewegen. Zeker senioren die meer sociale contacten willen en vitaler in het leven willen staan worden uitgenodigd mee te doen. Na de test kunnen mensen meedoen aan beweegactiviteiten. Er zijn ook beweegactiviteiten met extra voorlichtingen en nadruk op weerbaarder en sociaal vitaal in het leven staan. De beweegactiviteiten starten vanaf eind oktober. Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp en zorgverzekeraar DSW en wordt in samenwerking met de SWOP, beweegcoach senioren, SBJ SamenSterk, de GGD en de landelijke Stichting GALM (gelieerd aan de Hanzehogeschool Groningen en Centrum voor Bewegingswetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen) uitgevoerd. 

Het Sociaal Vitaal-project is een beweeg- en gezondheidsproject voor 60 plussers die aan hun fitheid, gezondheid, weerbaarheid en sociale contacten willen werken. De groepen zullen bijeen komen in de Schakelaar of in sportzaal aan de Goudenregensingel. Senioren kunnen ook meedoen aan andere beweegactiviteiten. Mocht u meer informatie willen over het programma Sociaal Vitaal, dan kunt u contact opnemen met Jacob-Jan Koedoot van de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp. Hij is bereikbaar op de dinsdagen t/m de vrijdagen via telefoonnummer 015-3 699 699 of via email jacob-jan.koedoot@swop.nl.