Nando Leijenhorst trefzeker vanaf de hoek (foto: Mieke van Veen)

Nipte overwinning voor handbalheren Oliveo

Na een slechte start kwam HS1 van Oliveo Handbal zaterdag al snel achter met 0-5 in de wedstrijd tegen Artemis uit Doetinchem. Oliveo onderschatte de tegenstander totaal. Na een time out en een wisseling, werd de stand met rust gelijk getrokken.

Na de rust stond er een ander Oliveo. Emiel van de Coevering gooide de wedstrijd open door drie doelpunten achter elkaar te scoren. Deze voorsprong werd tot het einde van de wedstrijd volgehouden. In de slotfase werd het nog spannend; Artemis kwam op gelijke hoogte met 25-25. Oliveo vroeg nog een keer een time out aan, waarna coach Jan Weerden het team nogmaals omzette. Dylan Lorist zag op het laatste moment een gaatje, zette door en maakte het winnende doelpunt. Het werd 29-28. HA1 verloor in de landelijke jeugddivisie met 25-22 van DWS in Schiedam. De zaalcompetitie start 23 oktober voor alle teams, de veldcompetitie wordt hervat in het voorjaar. DA1 speelt de eerste wedstrijd in de Topklasse thuis tegen Leidsche Rijn en DS1 gaat de strijd aan met BSAC. HA1 reist af naar Aalsmeer en HS1 treft Eemland in de uitwedstrijd.