Afbeelding

Trainer Dennis van den Steen blij met eerste winst voor DSVP

Derdeklasser DSVP heeft de eerste winst van het nog prille seizoen binnen. Op de vierde speeldag werden de studenten van Ariston'80 op sportpark De Groene Wijdte met 2-0 onder de duim gehouden.

Na de 1-1 remise op de openingsdag van het seizoen op het kunstgrasveld van DUNO en de verliesbeurten tegen de Westlandse ploegen Lyra (1-2) en SC Monster (3-1) was het bovendien de eerste keer dat de defensie van DSVP de gelederen gesloten hield. Ariston'80 is net als Loosduinen na vier duels nog puntloos en DSVP vond aansluiting met de brede middenmoot.

Tevredenheid
Bij rust stond de brilstand nog op het scorebord. Doelman Tom Bènard van DSVP was attent bij pogingen van Nicolas Fernandez namens Ariston'80 om de ban te breken, maar de treffer viel aan de andere kant, tot tevredenheid van DSVP. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf verwerkte keeper Sjoerd Loenen een voorzet van Bauke Beerda zeer matig en liet de bal los. Koren op de molen voor Dylan de Haan om DSVP op voorsprong te brengen. Het was het kantelpunt in de wedstrijd. Ariston'80 werd gedwongen meer risico te nemen. De verdubbeling van de marge door opnieuw Dylan de Haan gooide het duel definitief in het slot. De Haan schoot fraai binnen van afstand en verzilverde zo voorbereidend werk van invaller Luuk Marskamp, in de ploeg gekomen voor Joey Zonneveld.

Voordeel
,,In de eerste thuiswedstrijd, tegen Lyra, vond ik ons de betere ploeg, maar worden we wel met verlies geconfronteerd. Ariston'80 deed niet veel voor ons onder en de wedstrijd ging gelijkwaardig op. Dan ben je extra blij dat de score nu wel in ons voordeel uitvalt,'' keek trainer Dennis van de Steen na afloop terug. ,,Het is prettig dat we Ariston'80 van scoren wisten af te houden. Dat was na de verkregen voorsprong ook de insteek in het restant van de wedstrijd. Het zal doelman Tom Bènard ook goed doen. Hij krijgt en pakt zijn kans nu Dave Hes er voorlopig niet bij is. Komende week wordt duidelijk of er schade aan zijn meniscus is. Dan wordt het wel na de winterstop voordat hij weer inzetbaar is''.
Ook Hozan Hussaini en Nick Jense staan nog op de absentielijst van Van den Steen, die in de periode van overschrijving Michiel van der Elst en Tim Ceder een andre keuze zag maken.

Stuk lastiger
,,De afgelopen (afgebroken, red.) seizoenen draaide DSVP bovenin mee en leefden we wellicht wat boven onze stand. Ik denk dat het dit seizoen een stuk lastiger wordt, maar als we ons in de brede middenmoot weten te nestelen is dat een prima resultaat'', zo kijkt Van den Steen vooruit.
,,We zullen elke week vol aan de bak moeten. Dat wil de groep ook graag. Het is leuk om met talenten te werken. Zij zijn gretig en enthousiast, maar ook wisselvallig. Dat is de consequentie en vraagt bij een ieder om geduld. De koers van de club is bekend en daar kan ik mij ook prima in vinden. Spelers uit het tweede elftal krijgen en pakken hun kans. Dat is mooi om te zien.''
Van den Steen is bezig aan zijn vierde seizoen bij DSVP. ,,Ik heb het er prima naar mijn zin en er liggen voldoende uitdagingen. Je weet ook dat het voor elke hoofdtrainer bij een vereniging een keer stopt, maar dat is niet iets wat nu al bij mij in het achter hoofd zit.''

Dezelfde lef
Volgende uitdaging voor DSVP is zaterdag in Zoetermeer het ambitieuze DWO. ,,Daar zijn wel elk seizoen de nodige mutataties,'' weet Van den Steen. ,,Als we met dezelfde lef spelen als tegen Ariston'80 is een goed resultaat haalbaar.'' In het seizoen 2008-2009 won DSVP met 0-1 van DWO, dat zich zaterdag lin Den Haag liet zich verrassen door Quick Steps, dat nog puntloos was, maar DWO met 5-2 verlies naar huis stuurde. Verburch, de oude club van Dennis van den Steen, is als enige formatie van 3B nog zonder nederlaag en presteert zelfs maximaal met vier overwinningen op een rij. De koploper heeft een marge van drie punten op regiogenoten SC Monster en Lyra.