Politie waarschuwt

Inbrekers opereren het liefst in het donker. Weinig kans dat ze dan worden betrapt. Nu de dagen korter worden, neemt de kans op een inbraak dan ook toe.

De politie probeert zoveel mogelijk inbraken te voorkomen, maar kan niet overal zijn. We hebben ook de hulp van wijkbewoners nodig. Jij kent je wijk het beste. Als je denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Zie je verdachte personen in je buurt, mensen die niet in jouw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen, bel dan direct de politie via 1-1-2. 

Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken zodat je dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen, immers een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. 

Door jouw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers oppakken. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig! 

Het is belangrijk om altijd een licht te laten branden als je ’s avonds niet thuis bent of laat thuiskomt en/of gebruik een tijdschakelaar. Meer preventietips vind je op www.politie.nl of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.