Anne van de Sande oog in oog met de keepster van V&L. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames leiden nederlaag tegen koploper

Met twee forse nederlagen op rij is de start van de zaalcompetitie in de tweede divisie van DS1 van Oiliveo Handbal niet florissant te noemen. Zaterdag 9 oktober speelde het team van Leon Luijsterburg tegen V&L, een van de sterkste tegenstanders.

Het verjongde Oliveoteam miste enkele spelers. Bovendien zijn afgelopen seizoen enkele routiniers gestopt met handballen, waardoor de coach voor de uitdaging staat een nieuw team te bouwen.

De eerste helft kon Oliveo nog in het spoor blijven van V&L. Na rust profiteerde de tegenstander van het vele balverlies van Oliveo en strafte dit af met succesvolle breaks; Oliveo liep achter de feiten aan. Door strijdlust creëerde het thuisteam voldoende kansen, maar het vizier stond niet op scherp in de afronding. Het werd 21-32. ‘De nederlaag stond niet ter discussie, maar de eindstand was niet de juiste weergave van het onderlinge verschil’, aldus Luijsterburg.

HS1 van Oliveo Handbal speelde in Aalsmeer en kwam met 33-30 zonder punten naar huis. HA1 speelde een boeiende thuiswedstrijd tegen het sterke Feyenoord. Oliveo bleef goed bij en achtervolgde de tegenstander de hele wedstrijd. Een hoofdrol was weggelegd voor de keepers van beide partijen. Het werd 30-34.

De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op dinsdag 2 november. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl.