Afbeelding

Lex Visser wacht op zijn kansen bij OLIVEO

De voetballers van Oliveo zijn de competitie swingend van start gegaan. Na drie opeenvolgende overwinningen heeft de zaterdag vierdeklasser al 37 maal het vijandelijke doel gevonden en nog geen tegendoelpunt hoeven incasseren. Zaterdag wacht tegen Graaf Willem ll VAC de eerste echte uitdaging.

Lex Visser (23) hoopt op een basisplaats. Zijn geduld wordt vooralsnog op de proef gesteld. De speler van Oliveo heeft in de eerste drie competitiewedstrijden nog geen basisplaats toegewezen gekregen van trainer Edwin Vurens. Zowel tegen DVC (11-0), HDV (0-18, een clubrecord) als tegen Haagse Hout (0-8) begon hij op de bank. Desondanks heeft tijdens zijn drie invalbeurten al vijf treffers op zijn naam geschreven. ,,Ja, dat is voor mijn doen best veel. Normaliter scoor ik niet zo vaak. Ik knalde er vier binnen tegen HDV en scoorde eenmaal tegen DVC. Dat is best gek want in beide wedstrijden speelde ik alleen het laatste half uur mee. Het is natuurlijk ook veelzeggend over het niveau tegenstanders waar we tot dusverre tegen hebben gespeeld. Natuurlijk is scoren leuk, maar ik staar mij er zeker niet blind op. Invallen bij een 0-7 voorsprong is toch een hele andere situatie dan wanneer er nog sprake is van een echte wedstrijd”, lacht Visser, werkzaam als accountmanager.

Zondag tweede klasse
Visser debuteerde vier jaar geleden in het eerste elftal van de blauwwitte formatie. De Pijnackernaren promoveerden in dat seizoen naar de zondag tweedeklasse. Visser was zo'n typische clubjongen die uit de eigen jeugd doorstroomde naar de hoofdmacht. Sinds zijn debuut is er wel het een en ander veranderd op de Groene Wijdte. De club maakte de overstap naar het zaterdagvoetbal en moest in de vierde klasse helemaal op nieuw beginnen. De coronapandemie en een reeks enkelblessures waren er debet aan dat Visser twee seizoenen niet bij het eerste elftal betrokken is geweest. ,,Ik ben op zaterdag gaan voetballen in een vriendenteam. Ik was de blessurelast helemaal zat en hoopte in dit team het voetbalplezier weer terug te vinden. Dat is gelukt. Begin dit seizoen heb ik mij weer voor de selectie beschikbaar gesteld. Ik heb er dan ook heus wel begrip voor dat ik nog geen basisplaats heb. Ik ben zeker nog niet op mijn oude niveau. Dat kost tijd. Al is het ook best lastig. Ik weet dat de trainer het in mij ziet zitten, dus ik ben er ook van overtuigd dat mijn kans gaat komen. Het is aan mij om op de trainingen en tijdens mijn invalbeurten mijn kansen af te dwingen.”

Graaf Willem ll VAC
Zaterdag kan Oliveo zich eindelijk gaan opmaken voor een echte wedstrijd. Tegenstander Graaf Willem ll/VAC behoort tot de betere teams in de vierde klasse E. De Hagenaars zijn met zeven punten op de ranglijst terug te vinden op de derde plaats. ,,Graaf Willem ll/VAC is samen met Celeritas een van onze voornaamste concurrenten. Daarom is dit ook een wedstrijd om naar uit te kijken”, meent Visser. Hij hoopt dan ook vurig op de Haagse Roggewoning in de basis te mogen starten. ,,Ja, want dit zijn natuurlijk wel de leukere wedstrijden om te spelen. Eerlijk gezegd zijn er ook wel aan toe om een wedstrijd te spelen waarbij de tegenstand hoger ligt dan de drie wedstrijden die we hebben gespeeld. Al moeten we ons daar niet blind op staren. We staan maar voor een doel en dat is om zo snel mogelijk door te stoten naar de tweedeklasse. Daar komen we weer de tegenstanders tegen waar we ons graag mee willen meten.”

Zaterdagvoetbal
De voorbije weken hebben maar liefst dertien regioclubs aangegeven de overstap te maken van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Visser is inmiddels al langer gewend aan het voetballen op zaterdag. ,,Het vriendenteam waar ik mij had aangesloten speelde al op zaterdag. Toen werd ik nog weleens gedold om de keuze die ik toen maakte. Daar hoor ik nu niemand meer over. Ik geniet van het voetballen op zaterdag en de vrije zondag. Het is wel opvallend dat ploegen nu horizontaal mogen overstappen en zodoende op hun niveau kunnen blijven voetballen. Dat hadden wij bij OLIVEO ook graag gewild natuurlijk.”