Het was van het begin tot het einde een superfeest.
Het was van het begin tot het einde een superfeest.

De Zonnebloem Pijnacker houdt Zomerfeest

De afdeling Pijnacker hield op 20 september haar Zomerfeest in de kantine van DSVP. Na een lange tijd van belemmerende COVID-19 maatregelen, was het een welkome afwisseling en een goed moment voor de Zonnebloemers om de bloemen buiten te kunnen zetten. Met 58 deelnemers met een lichamelijke beperking en met ondersteuning van negen vrijwilligers werd het een geslaagd feest. 

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de afdeling Pijnacker/Delfgauw van de Zonnebloem tegen het eind van de zomer een gezellig ochtend- en middagprogramma organiseert. Hiervoor was het Activiteitenteam weer druk in de weer. 

Na ontvangst werd, onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers erbij, flink bijgepraat. Na het aperitief volgde de lunch. Deze bestond deze keer uit een keuze tussen drie Oudhollandse stamppot maaltijden gevolgd door een heerlijk toetje, verzorgd door Hageman Party Catering.

Waar is Mien?
Het middagprogramma werd verzorgd door zanger en entertainer Michel Coenen. Het aangekondigde thema “vakantie naar de camping” kon niet doorgaan in verband met ziekte van zijn partner en tegenspeler. Michel is echter niet voor één gat te vangen en zorgde voor een one-man-show- liedjesprogramma met zo nu en dan een kwinkslag en een persoonlijke noot. Zo verbond hij de in zijn liedjes voorkomende voornamen met een mogelijke naamgenoot in de zaal. Maar of er bij “Mien waar is mijn feestneus….” een in de zaal aanwezige Mien was? Nee, die vlieger ging even niet op. Hoe dan ook, waar het paste bleek Michel een ware charmeur.

In beweging
Na de pauze, waarin een drankje en een versnapering werd verstrekt, vervolgde deze charmeur zijn repertoire. Na diverse oude en bekende liedjes bracht hij de vogeltjesdans en hiermee wist hij zijn toehoorders in beweging te krijgen. Een polonaise werd het deze keer niet omwille van de coronabeperkingen.

Sponsors bedankt
Het middagprogramma werd afgesloten met dank aan DSVP die de Zonnebloem gastvrijheid bood. Voor de dames van het organisatieteam past hartelijk applaus voor deze fijne dag. De gasten verlieten met blijde gezichten de zaal en keerden tevreden huiswaarts. Deze dag kwam mede tot stand door de sponsoring van de Rabobank Zuid-Holland Midden en van de actie van Sabine Zondag Plus van vorig jaar.

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor de afdeling of wilt u als deelnemer (gast) in aanmerking komen? Neem dan contact op met Coky Scholte (015-3611123). Doneren aan de afdeling kan op rekening NL12RABO0354453068 t.n.v. de Nationale Ver. De Zonnebloem Afdeling Pijnacker, gaarne o.v.v. uw postcode en huisnummer.