Alle deelnemers aan de Bridge Proeverij en de organisatoren gingen na afloop bij Het Denksporthuis op de foto.
Alle deelnemers aan de Bridge Proeverij en de organisatoren gingen na afloop bij Het Denksporthuis op de foto.

Bridge Proeverij opstap naar Starterscursus

Het afgelopen weekend was er een tweedaagse zogenoemde Bridge Proeverij. Bridgebeginners konden als tweetal spelenderwijs kennismaken met deze sport. En dit als aanloop naar een Bridgecursus voor Beginners die op dinsdag 19 oktober begint. En niet op 18 oktober zoals vorige week abusievelijk werd vermeld. 

Het mooie is dat de twee Pijnackerse Bridgeverenigingen, Multi-Bridge en de Pijnackerse Bridge Club, deze cursus samen gaan organiseren. Samen sta je sterker en met de twee verenigingen samen heb je ook meer mogelijkheden om straks echt te gaan bridgen. Beide verenigingen hebben diverse dagdelen en avonden in de week waarop ze wedstrijden organiseren. 

De Bridge Proeverij van zaterdag en zondag was opgezet door een team van de Pijnackerse Bridge Club. Met een kleine tien vrijwilligers werd er een gezellige happening van gemaakt, waarbij het de deelnemers voortdurend aan niets ontbrak. De begeleiding en verzorging was optimaal. Het was ook opvallend dat na zaterdag niemand afhaakte. Ze kwamen allemaal zondag weer terug. 

Het was overigens letterlijk een proeverij in het Denksporthuis aan de Thorbeckelaan. De dag werd afgesloten met heerlijke hapjes en met de prijsuitreiking. Het voorlaatste paar kreeg een aanmoedigingsprijs en de drie beste paren kregen een leuke prijs en de felicitaties van organisator Cynthia Leicester en haar collega’s.
Behalve heerlijke hapjes was er ook livemuziek van niemand minder dan zanger/gitarist Ben Endlich, die niet alleen prachtig zingend in actie was maar ook als spreker. Als Ben niet zingt is hij namelijk voorzitter van Multi-Bridge. Ben voorspelde dat er voor de deelnemers aan de Starterscursus een mooie bridgewereld zal opengaan.
We spraken zondag een paar aanstaande bridgers die hadden meegedaan aan de Bridge Proeverij. Ze hadden zich goed vermaakt en dreigden de smaak van het bridgen te pakken te krijgen.

De grootste uitdaging is het onthouden van de combinaties en het strategisch denken en spelen. Tijdens de starterscursus gaan ze daar van alles over leren. 

Voor aanmelding en vragen kan men mailen naar secretaris@pijnackersebridgeclub.nl onder vermelding van naam, voornaam en "Starterscursus 2021”.