Dennis van Bemmelen in de aanval. (foto: Mieke van Veen)

Handbalheren houden punten in Het Nest

Zaterdag speelde Heren 1 van Oliveo Handbal de derde competitiewedstrijd, nu tegen Unitas uit Rolde. Al binnen zeven minuten stond het 7-3 en moest Unitas de eerste time out gebruiken. Door snel en gevarieerd spel wisten veel Oliveanen het doel van de tegenpartij te vinden. Terwijl keeper Koen Franke mooie reddingen had, kreeg de doelman van Unitas er aan alle kanten van langs. Er werd gerust met 22-16.

Na acht minuten in de tweede helft was de stand 27-20. Oliveo leek af te stevenen op een grote overwinning. De mannen verzuimden echter verder uit te lopen, combinaties liepen niet lekker, ballen naar de cirkelloper kwamen niet aan, kansen werden gemist en de tweede keeper van Unitas wist meer ballen te keren dus de voorsprong werd teruggebracht tot vier doelpunten met nog vijf minuten te spelen. Gelukkig ging bij Oliveo het speltempo in de slotfase weer wat omhoog waardoor de mannen van Jan Weerden met een mooie stand van 34-29 de punten veilig stelden!