Het zijn goede en gedreven muzikanten die afgelopen zaterdagavond de planken uit het podium van de Boerderij speelden, zo stelt pop- en muziekjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw.
Het zijn goede en gedreven muzikanten die afgelopen zaterdagavond de planken uit het podium van de Boerderij speelden, zo stelt pop- en muziekjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw.

Dorpsgenoten genieten van 'Crazy Little Things' in de Boerderij

Het publiek bij de goed gevulde poptempel de Boerderij had zaterdagavond zin in een avondje ouderwets rocken. De gedwongen pauze als gevolg van corona had immers al veel te lang geduurd. Het werd een zinderend optreden van de Queen Tribute Band 'Crazy Little Things' 

Door Martin Reitsma

Dat de muziek van Queen ook in onze gemeente nog altijd zeer tot de verbeelding spreekt bleek wel uit de hoeveelheid bekende gezichten die ik zag in de Boerderij. Het was een leuk weerzien met pur-sang muziekliefhebbers zoals Bert Duijndam, Leo Luchtigheid, Jan Becude en anderen uit Pijnacker-Nootdorp. Mannen die Queen nog live hebben zien optreden maar ook vol lof waren over Crazy Little Things. Deze band is dan ook een aanrader om nog eens in het Cultura Theater in Nootdorp op te laten treden. Wie weet?

Enthousiast over deze band
De Queensongs - meesterwerken uit de popcultuur - verdienen het om vertolkt te worden door een uitstekende band. Crazy Little Things is zo'n band die legendarische songs opnieuw tot grote hoogte weet te stuwen. Brian May én Roger Taylor zijn maar wat enthousiast over deze tributeband.

Onvergetelijk optreden
Het zijn goede en gedreven muzikanten die afgelopen zaterdagavond de planken uit het podium van de Boerderij speelden, met gloedvolle, mooie en gedreven zang door leadzanger Marijn Geluk én Debby Zimmerman in de backing vocals, een strakke ritmesectie met stuwende drums en vloeiende basloopjes door Jean Paul Heck en Frank Dries, magisch toetsenwerk door Hanneke van Andel en ware snaarexplosies op gitaar door Jeroen Lips op zijn Red special en Lars van Herel. De passie, pakkende licks en riffs dropen van het podium! Ook de perfecte lichtshow was dik in orde evenals het perfecte geluid door Martijn Kip. Grensverleggende klanken met sprankelende teksten. Het beste werk van Queen uitgevoerd door een toegewijde band - Crazy Little Things - met een weemoedige uitbundigheid die naar vroeger tijden deed verlangen.

Trip Down Memory Lane
One Vision, Hammer To Fall, Killer Queen, A Kind Of Magic, The Show Must Go On, Sombody To Love, Radio Ga Ga, Save Me, Fat Bottemed Girls, Crazy Little Thing Called Love, We Will Rock You, We Are The Champions, het kwam allemaal langs en bracht het publiek in extase.

Jeugd wordt aangesproken
Bohemian Rhapsody was opnieuw een apotheose. Er ging een positieve siddering door de zaal. Kippenvel ook! Dit Magnum Opus van Queen werd ijzersterk vertolkt door zanger Marijn die het voorrecht heeft om deze voortreffelijke band om zich heen te hebben. De hele zaal zong hartstochtelijk mee. Adembenemende harmonieën ook tijdens een van de allergrootste popsongs ever. Het epische nummer is inmiddels het lijflied van velen en over de generaties heen. Het applaus moet tot in Pijnacker- Nootdorp te horen zijn geweest.

Akoestische set
Een ander prachtig moment was de akoestische set met Love Of My Life. Weinig zangers vertolken dit prachtige liefdeslied zo mooi, subtiel en overtuigend als Marijn. Lars deed op fenomenale wijze de begeleiding op gitaar. Tie Your Mother Down spatte van het podium met opnieuw een dynamische wisselwerking tussen deze gepassioneerde muzikanten. Onder hen topjournalist en hoofdredacteur Jean Paul Heck van het muziekblad Soundz die naast een uitstekende pen ook de drumstokken stuwend en soepel door zijn vingers laat glijden. Superlatieven te over maar - gemeten aan de kwaliteit van het optreden en reacties na afloop - meer dan terecht.

Op 3 november a.s. staat de band in het Nieuwe Luxor in Rotterdam, er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten: theater.nl. Meer info over de band via: thecrazylittlethings.nl.