Halil, Mustafa, Ömer en Enes met op de achtergrond een van de appartementengebouwen waar ze aan het werk zijn.
Halil, Mustafa, Ömer en Enes met op de achtergrond een van de appartementengebouwen waar ze aan het werk zijn.

Elektramannen vormen een soepel draaiend team

Berkel en Rodenrijs - Er komen lachgeluiden vanuit een container die als schaftkeet dient. Langs de toekomstige Gouden Harplaan, vlakbij de uitspanning ’t Manneke aan de Leeweg in Berkel, worden twee appartementengebouwen gerealiseerd met ieder vijftien woningen.

De elektra wordt gedaan door het bedrijf Van Dillen uit ’s Gravenzande. Dit gebeurt in opdracht van hoofdaannemer Van Mierlo. Een team van vier jonge mannen doet in de gebouwen en de woningen dus alle elektronica. Daarbij worden moderne technieken toegepast: een warmtepomp, e-watch (zodat je weet hoe veel stroom je verbruikt), zonnepanelen op de daken, enzovoort. Halil, Mustafa, Ömer en Enes vormen met z’n vieren een goed ingespeeld team. Het zijn mannen die het prima kunnen vinden met elkaar en die er iedere dag vanaf een uur of zeven in de ochtend lekker tegenaan gaan. Ze werken van zeven tot vier en hebben om half tien en om half een half uur pauze. In de eerste pauze, die bijna voorbij is, doen ze een kaartspelletje. Eigenlijk hebben ze geen tijd voor een praatje met de Woonkrant maar gelukkig kunnen ze praten en kaarten tegelijk.

Ömer is de projectleider. Hij vertelt dat het allemaal lekker loopt en dat de planning gehaald moet worden. Die planning houdt in dat de woningen aan het eind van dit jaar opgeleverd kunnen worden. En dus gaan ze snel op de foto en snel weer aan het werk. Ze vertellen nog wel even dat het mooie van hun werk is dat je echt iets concreets tot stand ziet komen. Je creëert mooie dingen waar de bewoners straks veel plezier aan gaan beleven. Ze zeggen tot slot nog dat ze zelf (gelukkig!) niet in het Westland wonen maar dat Van Dillen wel een prima bedrijf is om voor te werken! In totaal werken bij het bedrijf rond de vijftien mensen.