De deelnemers Sanijn en Lisa hebben via De Springplank passend werk gevonden.
De deelnemers Sanijn en Lisa hebben via De Springplank passend werk gevonden.

Woonwarenhuis De Springplank nu nog groter en overzichtelijker

Zoetermeer - Woonwarenhuis De Springplank is een kringloopwinkel nieuwe stijl waar mensen met een meervoudige beperking passend werk vinden. 

Hier leren de deelnemers zelfstandig werken en krijgen ze een stuk verantwoordelijkheid. Om te voldoen aan een groeiende vraag en ruimte te bieden aan nog meer deelnemers is de oppervlakte van het woonwarenhuis verdubbeld tot maar liefst 1.500 vierkante meter. Ook is er een horecagelegenheid toegevoegd. Op zaterdag 2 oktober wordt de winkel officieel heropend. Initiatiefnemer en oprichter van De Springplank Ad Ockers is maar wat blij met de nieuwe opzet. "We hadden al een flinke ruimte, maar ook veel aanbod. Toen de gelegenheid zich voordeed om een grote hal en het voormalige bedrijfsrestaurant van DSW/Binnenbaan aan de bestaande ruimte toe te voegen twijfelden we geen moment.” Nieuw is het restaurant ‘Gewoon Samen'; een samenwerking tussen stichting Zorg Samen Doen en De Springplank. De officiële heropening vindt plaats op zaterdag 2 oktober. “Er wordt een springkussen geplaatst en er zijn lekkere hapjes en drankjes voor de medewerkers en vrijwilligers, in totaal zo’n zestig personen. Aan het einde van de middag sluiten we af met een gezellige BBQ voor onze mensen.”

Woonwarenhuis De Springplank is gevestigd aan de Edelgasstraat 248 in Zoetermeer. Telefoon: 079-3633450. Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.despringplank.nu