Anna Karpenko en Katja Pitelina brachten een prachtig, gevarieerd muziekstuk.
Anna Karpenko en Katja Pitelina brachten een prachtig, gevarieerd muziekstuk.

Eerste lunchconcert groot succes

In het kader van het project ‘Kerk naar buiten’ is zondag in de Ontmoetingskerk een start gemaakt met maandelijkse lunchconcerten. Het is de bedoeling dit elke derde zondag van de maand van 12.00 tot 13.00 uur te doen. Met dit project wil men, als kerk, meer naar buiten treden en een steentje bijdragen aan de samenleving en met name in het sociaal domein. Tegen de eenzaamheid bij voorbeeld. De samenwerking met de bewonersvereniging Klapwijk wordt daarvoor opgestart.

Op een enkele stoel na waren alle stoelen bezet. Het duo ‘Toetsen en Fluiten’, bestaande uit Anna Karpenko (orgel) en Katja Pitelina (fluit), schotelde het publiek een geweldig gevarieerd en meeslepend programma voor. Met deskundige informatie over muziekstijlen tussendoor door de man van Anna, Bert den Hartog, werd het een heerlijk uur mooie muziek. Een van de vele leuke reacties: “Wat een prachtig concert. We hebben volop genoten. Bedankt voor het initiatief deze concerten te organiseren." Het spreekt vanzelf dat Anna en Katja een daverend slotapplaus beantwoordden met een toegift. Onder het genot van een drankje bleven de meeste bezoekers nog even napraten. En dat is nu precies wat beoogd wordt met deze concerten. Zondag 17 oktober is het volgende concert. Andrew Wright speelt dan zijn pianoconcert onder de titel ‘A masked ball’. 

Expositie in KunstKamer
KunstKamer M van Margot Labordus - Kerklaan aan de Dorpsstraat 15B in Nootdorp is op zaterdag en zondag 25 en 26 september van 11.00 uur tot 17.00 uur open. Ter gelegenheid van de gemeentelijke Verbeelding exposeert de Nootdorpse kunstenares er eerder en vooral nieuw werk: schilderijen in olieverf, acryl en aquarel in diverse maten. Opvallend zijn de kleine schilderijtjes in de maat 12 x 12 cm. De toegang op beide dagen is gratis. In KunstKamer M kunnen ook andere kunstenaars exposeren. U bent welkom in het centrum van Nootdorp tegenover de kerk.