Cabaretier Oscar Arnold doet zaterdag de aftrap van het theaterseizoen van Cultura & Zo.
Cabaretier Oscar Arnold doet zaterdag de aftrap van het theaterseizoen van Cultura & Zo.

Cultura trapt af met cabaret en muziek

Zaterdagavond 18 september om 20.00 uur is het podium in Theater CulturA & Zo gereserveerd voor cabaretier Oscar Arnold. Bekend geworden door zijn optreden in Holland’s Got Talent en een must-see voor de theaterbezoeker die houdt van puur cabaret. 

Bij het horen van de naam Oscar Arnold denk je in eerste instantie aan een tweeling, maar op het podium blijkt het toch een eenling. Oscar Arnold is zo’n typisch rare gast uit je middelbareschooltijd. Althans zo lijkt het, want wie is de ware Oscar? Wees voorbereid, verwacht geen snelle jongen, verwacht geen politieke statements, verwacht geen hippe comedian die high-fivet met het publiek. Verwacht… Oscar!
Sinds Holland’s Got Talent wordt deze voormalig kantoormedewerker steeds vaker op straat herkend. Maar wie is deze rare gast nou eigenlijk? Oscar Arnold komt uit Utrecht, droomt over Utrecht en woont in Utrecht. Maar daar gaat zijn show helemaal niet over. Oscar Arnold is een veelzijdige comedian en in zijn solovoorstelling ‘Onder anderen’ laat hij zich aan een groot publiek zien.

Oscar Arnold volgde een opleiding aan de Konings Theater Academie, stond in de halve finale van het Leids Cabaret Festival 2016, is lid van de Knock Out Comedy Crew en was op televisie te zien bij o.a. Holland’s Got Talent, HumorTV en 101 Comedy.
Change of Key
Op zondagmiddag 19 september om 15.00 uur kunt u muzikaal mee op reis met de Country en Folk band Change of Key. Ze nemen u mee op een muzikale trip door de hele wereld. De kaartjes kosten 13,50 euro en daar zit een drankje bij inbegrepen. Vanwege de nog geldende maatregelen is het een zit-concert, maar daar heeft Change of Key het concert ‘Roots & Reasons' op aangepast.
Change of Key neemt u mee op een muzikale trip door de muzikale wereld van Change of Key. Na vier albums met grotendeels eigen werk, de vijfde is op komst, hebben de drie leden van dit trio hun eigen songs nog eens onder de loupe genomen om te kijken waar hun muzikale en tekstuele inspiraties op gebaseerd zijn. Ze componeren niet met een vooropgesteld doel, maar laten hun creativiteit de vrije loop.
Door de vele instrumenten die er tijdens dit programma gebruikt worden, stapt de luisteraar binnen in de diverse muziekstromingen die, met zowel covers als eigen werk, aan bod komen.
Muziek met een tekst en een liedje komen optimaal tot hun recht in het volledig akoestisch Singer-Songwriters blokje. Folk Music met soms Ierse invloeden en de Cajun klanken uit Louisiana completeren deze smeltkroes welke ten grondslag ligt aan de sound van Change of Key. Kortom, afwisseling genoeg en op deze manier een leuke manier om kennis te maken met de veelzijdigheid van dit trio. Kaartjes via www.culturaenzo.nl.