Qui Vive gaf zaterdag een gevarieerd concert in een goed bezette Dorpskerk.
Qui Vive gaf zaterdag een gevarieerd concert in een goed bezette Dorpskerk.

Weer een echt concert in Pijnacker

Zaterdagmiddag was het muziekgezelschap Qui Vive terug in Pijnacker. In een goed bezette Dorpskerk aan het Koningshof verzorgde het uit zangers m/v en instrumentalisten bestaande gezelschap een concert met als centraal thema ‘Atma’.

Dat is in het Hindoeisme een term die ‘levensadem’ betekent. Ons woord ‘adem’ en het Duitse ‘atem’ moeten daar wel van afgeleid zijn. Qui Vive gaat al twintig jaar iedere zomer een paar weken naar een per drie jaar wisselend oord in Frankrijk om daar een nieuw repertoire in te studeren. Vorig jaar ging dat niet maar dit jaar gelukkig weer wel.

Het programma Atma behelsde muziek van Vivaldi, Sweelinck, Dall’Abaco, Tavener, Pärt en De Mondonville. Wij konden niet het hele concert bijwonen omdat er ook nog verslag gedaan moest worden van de opening van een nieuw hockeyveld, maar Qui Vive was zo te horen heel goed bij de les en alles klonk strak en uitgebalanceerd. Het was ondanks het mooie nazomerweer buiten binnen toch goed bezet.
Eind deze maand is in er de Dorpskerk een Verbeeldingsconcertje met onder meer Cantores Amatores en het Pijnackers Kamerorkest. Komend weekend zijn kerk en orgel ‘open’ vanwege Monumentendag. Zie elders in deze krant!
Ook muzikale redactionele content voor de lokale krant? Laat het ons weten via redactie@telstarmediacentrum.nl