Net als vorig jaar zijn in het Emmaparkje vanaf dinsdag 7 september weer mooie beelden te zien van tien lokale kunstenaars.
Net als vorig jaar zijn in het Emmaparkje vanaf dinsdag 7 september weer mooie beelden te zien van tien lokale kunstenaars.

Opnieuw beeldenexpositie in het Emmapark

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is zeer binnenkort een ‘lokale beeldenexpositie’ te zien in het Emmaparkje langs de Oostlaan in Pijnacker. De beelden worden dinsdag 7 september geplaatst en zullen te zien zijn tot en met zondag 3 oktober 2021. 

Het gaat om tien verschillende kunstwerken op de driehoekige groenstrook achter het appartementencomplex De Emmahof. Daar staat ook het herinneringsmonument van de Tweede Wereldoorlog. Het thema van deze expositie en kunstwerken is ‘Hernieuwd ontmoeten’. Alle kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit de gemeente zelf. 

De expositie vormt een opmaat naar het weekend van De Verbeelding op 24, 25 en 26 september 2021.Het idee achter de expositie is om inwoners van Pijnacker-Nootdorp en omgeving in een zomerse setting te laten genieten van kunst in de openbare ruimte, gekoppeld aan een thema dat verband houdt met de actualiteit en De Verbeelding. 

Op 15 september zal de expositie officieel worden geopend door Francisca Ravestein, burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De expositie is een samenwerking van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en De Verbeelding, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente en een donatie van het Rabobank Coöperatiefonds. Ook de hulpkwekers en vrijwilligers Zorgkwekerij Bloei doen weer mee aan de expositie en hun kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Pilkington Nederland. 

Vorig jaar was de expositie voor de eerste keer en toen heeft Zorgkwekerij Bloei onder leiding van vrijwilliger/kunstliefhebber Theo van den Bulk ook de sokkels voor de expositie gemaakt en geleverd. 

Het thema Hernieuwd Ontmoeten heeft een link met corona. Deelnemend kunstenaar Han Geijp speelt daar op in door met een werk dat in de hoogte en de breedte de afmeting 1,5 meter heeft. Volgens organisator Dirk Pereboom krijgen we geen kunstwerk te zien met een megavaccinatienaald of iets in die geest. 

Het was Dirk die zich enkele jaren geleden tot de organisatie van De Verbeelding wendde met de vraag of er in navolging van het Lange Voorhout in Den Haag iets te doen zou met ‘buitenbeeldenkunst'. Eerst dacht hij aan de middenberm van de Julianalaan maar later werd het toch het Emmaparkje. De eerste expositie daar trok vorig jaar veel belangstelling en die krijgt nu dus een vervolg. Vorig jaar was dit het enige ‘evenement' van De Verbeelding, maar dit jaar zal er weer veel meer te doen, te zien en te beleven zijn tijdens het culturele laatste weekend van september. Op de site van Verbeelding is al veel te zien van de expositie!