Het was een gezellig en sportief gebeuren in Pijnacker.
Het was een gezellig en sportief gebeuren in Pijnacker.

PLUS Sabine Zondag Open Pijnacker loopt gesmeerd

De Tennisvereniging Pijnacker (TVP) kan terugkijken op een geolied open toernooi dat sinds dit jaar de naam draagt van de nieuwe hoofdsponsor PLUS Sabine Zondag, de supermarkt aan de Nootdorpseweg in Pijnacker. De jonge Pijnackerse onderneemster was op vakantie en dus niet in de gelegenheid het toernooi bij te wonen dan wel mee te doen.

Dat laatste zat er sowieso niet in: de eigenares van de supermarkt is van huis geen tennisster. Ze heeft vroeger gevoetbald bij DSVP, een Pijnackerse sportclub die ze ook ondersteunt zoals ze ook sponsor en naamdrager is van het jaarlijkse Dorpentoernooi van de vier voetbalverenigingen in de gemeente: SV Nootdorp, RKDEO, Oliveo en dus DSVP.

Sabine heeft de afgelopen week wel het een en ander gemist. Er waren heel veel mooie wedstrijden te zien in de verschillende wedstrijdklassen. De categorieën 2 tot en met 8 stonden open voor inschrijving en op alle niveaus was er een mooi deelnemersveld.

Op zondag waren er verschillende finales om je vingers bij af te likken, zowel in het enkelspel als in het dubbelspel. De finale tussen Bart Brons en Kevin Boelhouwer in de categorie 2 was van hoog niveau, waarbij Kevin Boelhouwer met 6-1 7-5 de toernooiwinst heeft binnengesleept. En dat gold ook voor de damesfinale in de klasse 2. Die ging tussen Lianne de Jong en Laurie Barendse. Na een spannende strijd won Lianne in drie sets: 6-3, 2-6 en 6-2.

De uit negen personen bestaande organisatie had het de hele week prima voor elkaar. Het weer werkte perfect mee. In het prille begin van de week was er een keer een heftige bui maar daarna was het droog. In het finaleweekend kwam de zon lekker door en was het zowel op als rond de baan genieten voor iedereen.

Het was iedere avond een gezellige boel met veel ‘mee-eters’. Zeker op vrijdagavond toen er een Indonesische maaltijd werd geserveerd. Ook de trouwe sponsoren van de verenigingen waren daarvoor uitgenodigd.

De toernooicommissie zei zondagmiddag dat alle betrokkenen blij waren dat na een jaar corona-afwezigheid het Open Toernooi weer doorgang kon vinden. Het was voor de organisatoren ook niet echt een optie om het niet door te laten gaan. Toch is het jaarlijkse Open Toernooi van de Nootdorpse Tennisvereniging wel van de haak gevallen.

“Wij zijn steeds optimistisch gebleven en hebben de coronaversoepelingen rustig afgewacht. Pas toen het er goed uit zag hebben we de inschrijving geopend en toen hadden we heel snel het beoogde aantal van vierhonderd deelnemers bij elkaar”, zegt Lynn Kouwenhoven terwijl het een drukte van jewelste is bij de wedstrijdtafel.

Op de voorste baan is op dat moment nog een dubbelspelwedstrijd gaande. Die loopt iets uit zodat het publiek even moet wachten op de finale in het herenenkelspel 2 met Bart Brons als de favoriet en Kevin Boelhouwer dus als winnaar. Bart is een zogenoemde 1.0-speler en dan sta je landelijk best hoog genoteerd. Het is mooi dat dit soort tennissers de afgelopen week toch maar mooi in Pijnacker te bewonderen waren!