Afbeelding

De gekste accommodaties in Nederland aan het water

Wil je dit jaar eens wat anders dan een huisje, tent of caravan en is een gewone hotelkamer wat te saai voor je? Dan zijn deze overnachtingsadresjes misschien wat voor jou. Je moet wel van een klein beetje avontuur houden. 

Overnachten in stadspoort

Aan de rand van het historische centrum van Middelburg, naast de Schouwburg en uitkijkend over het Molenwaterpark en het Bolwerk, vind je de de enige nog overgebleven stadspoort van de stad, de Koepoort. Je vindt er twee complete appartementen met badkamer, douche en toilet.

De Koepoort, Koepoortstraat 10, Middelburg, tel. 0118 – 227046.

Eco-lodge in Biesbosch

De moderne Ecolodge is een drijvende hotelkamer met uitkijktoren, 3 bedden en een wastafel en eigen toilet. De grote ramen geven uitzicht op de waterrijke Biesbosch. Tijdens je verblijf kun je gratis gebruikmaken van een kano en staan er twee fietsen voor je klaar. Op loopafstand vind je het informatiecentrum van Nationaal Park De Biesbosch. Tevens liggen een zwemvijver, strandje en speelvoorzieningen in de nabijheid.
Stayokay Dordrecht, Baanhoekweg 25, Dordrecht, tel. 078 - 621216

Strand, zee en duinen

Hoog boven de havenmonding van IJmuiden ligt op het duin van de vuurtoren een uniek 1-kamer hotel met een verbluffend uitzicht over zee, strand en pieren: De Seinpoststelling. Geniet van langskomende vissers- en vrachtschepen en de bedrijvigheid van de havenmonding en staar oneindig ver weg over de zee. 's Avonds verandert dit in een schitterend schouwspel van deinende lichtjes op het water. 

Seinpoststelling, Seinpostweg 35, IJmuiden, tel. 06-23274271

Je roes uitslapen in wijnvat

Aan de oude haven van Stavoren vind je Hotel De Vrouwe van Stavoren. Traditionele schepen vinden hier hun thuishaven. Dit alles gadegeslagen door de Vrouwe van Stavoren, het beroemde beeld naast de oude sluis. Twaalf originele Wijnvaten zijn omgebouwd tot geriefelijke hotelkamers, met privé-sanitair. Acht Wijnvaten van 23.000 en vier van 15.000 liter; zelfs eentje met sauna, whirlpool en jacuzzi.

Hotel Vrouwe van Stavoren, Havenweg 1, Stavoren, tel. 0514 - 681202.

Slapen in een werfkelder

De stad Utrecht staat bekend om haar binnenstad met werfkelders langs de grachten. Oorspronkelijk waren de kelders bedoeld als opslag- en doorgangsruimte voor goederen over water.Hotel26 biedt vijf werfkelders aan de Oudegracht en de Nieuwe Gracht. Wat is er leuker dan na een avondje stappen te slapen in je eigen werfkelder. Ervaar de stad vanaf je terras aan het water.
Hotel 26, Nieuwegracht 32, Utrecht, tel. 030 - 2330033.

Een varend paleis

Logeer op de mooiste woonboot in Arnhem verscholen achter een grote terras-mozaïektuin direct in de stad. De woonboot ligt midden in het centrum aan het eind van de stadskade op de rivier de Nederrijn. Je kuiert zo over de kade het grote stadsleven in. Het Drijfpaleis oogt Toscaans met prachtige warme kleuren. Er is een palazzo-tuin met uitzicht op de Rijn. En dat midden in Arnhem, op een geheime plek.

B&B Drijfpaleis, Boterdijk 13, Arnhem, tel. 06-10702796.

Aanbieders van nog meer originele accommodaties zijn: www.natuurhuisje.nl, www.bijzonderplekje.nl, , www.bijzonderplekje.nl, www.glamping.nl, www.Origineelovernachten.nl en www.bijzondere-overnachtingen.nl.

Afbeelding