De Sint arriveert in een bijzondere brandweerwagen.
De Sint arriveert in een bijzondere brandweerwagen.

Heel Pijnacker-Nootdorp viert Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest is afgelopen weekend knus, coronaproof en gezellig gevierd in Pijnacker-Nootdorp. Juist in deze tijden wordt het intieme samenzijn en de gezelligheid extra gewaardeerd.

Op het Spectrum kwam de goedheiligman ook op bezoek. Om snel door het vaak drukke verkeer van Delfgauw te rijden, had de hoofdpiet een brandweerwagen geregeld. "Het was een spectaculaire aankomst", vertelt Felicia Aarssen, leerkracht van groep 6. "De Sint en zijn pieten werden verwelkomd door onze directeur, Marja Rijnbeek en natuurlijk door alle kinderen", aldus Felicia.

De school was heel mooi versierd en ook de bekende schatkamer was weer ingericht, waar de kinderen uit de groepen een tot en met vier een cadeautje mochten uitzoeken. De kinderen uit de groepen vijf tot en met acht hebben lootjes getrokken en surprises gemaakt met een gedicht. "Iedereen heeft weer hard zijn best gedaan", benadrukt Felicia.

"We vinden het fijn dat we er in deze tijd toch een mooi feest van hebben kunnen maken voor de kinderen, rekening houdend met de huidige maatregelen." De Sint laat vanaf de boot (terug naar Spanje) weten dat hij heel erg heeft genoten van alle bezoekjes en bedankt alle kinderen voor de presentjes, tekeningen en knutselwerkjes. "Tot volgend jaar", zegt hij.