Voor de derde keer dit jaar bezorgde de afdeling een attentie.
Voor de derde keer dit jaar bezorgde de afdeling een attentie.

Zonnebloem Pijnacker in actie voor Sinterklaas

In plaats van het jaarlijkse evenement in de tijd van Sinterklaas, trokken deze keer de vrijwilligers van de Zonnebloem erop uit om de bij de afdeling aangesloten deelnemers te voorzien van een gepaste attentie. Rond de kerst wordt er al veel georganiseerd en daarom is het bij de afdeling een traditie geworden om juist rond Sint en Piet actief te zijn. Dit keer geen gezellige middag maar een zak met inhoud.

Elk jaar organiseert de Pijnackerse afdeling van de Zonnebloem haar Sinterklaasfeest, een gezellig samenzijn in de grote zaal van de SWOP-locatie aan de Mr. Dr. van den Helmlaan. Altijd druk bezocht en opgeluisterd door het optreden van een of meer artiesten. Met traktaties, een natje en een loterij altijd een feest waarbij de aanwezigen niet stil kunnen zitten. Helaas kon als gevolg van COVID-19 dit jaar dit evenement niet worden georganiseerd.

Mensen met een fysieke beperking kunnen al zo weinig de deur uit. In deze bizarre tijd valt wat uitstapjes betreft alles stil en dat is nu juist waarvoor de vrijwilligers van de Zonnebloem zich inzetten naast het regelmatig bezoeken van hun gasten.

Voor de derde keer dit jaar bezorgde de afdeling een attentie. Dit keer een jute Sint zak met veel “zoet en lekkers”. Dat strooiden de vrijwilligers niet “in een of andere hoek”. De goed gevulde zak werd op 3 december door hen bezorgd, samen met een aan de zak gehecht Sinterklaasgedicht. Een verrassend contactmoment op gepaste afstand en met mondkapje. 26 vrijwilligers zorgden ervoor dat in vrij korte tijd de zakken op 107 bezoekadressen terecht kwamen. De avond ervoor werd door een zevental vrijwilligers onder leiding van Babs Waser, teamleider Activiteiten, de lokaal ingekochte artikelen gesorteerd, ingepakt en ingeladen. Wat fijn om onze medemens een hartverwarmend gevoel van medeleven te kunnen bewijzen en zoveel blijde en dankbare gezichten te zien.

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking, die door ziekte, handicap of ouderdom in een isolement terecht dreigt te komen. Zij wil bevorderen dat deelnemers (gasten) andere mensen kunnen ontmoeten en samen leuke dingen doen. De vereniging heeft een leeftijdsgrens van minimaal achttien jaar en is niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Afdeling Pijnacker maakt deel uit van de landelijke Vereniging de Zonnebloem, die ca. 1200 plaatselijke afdelingen telt. Nootdorp heeft een eigen afdeling. De afdeling bestaat uit circa 55 vrijwilligers en 130 gasten.