Ingezonden: Groene strepen

Een aantal maanden geleden zijn er op de Vlielandseweg aan weerskanten groene strepen op het wegdek aangebracht en grote cijfers 30. De bedoeling was dat er 30 km gereden zou worden. Geen verplichte snelheid maar een adviessnelheid.

Uiteraard trekt (bijna) niemand zich daar wat van aan. Waarom zou je 30 km rijden als je eigenlijk 50 km mag? Daar ik aan de Vlielandseweg woon, fiets of loop ik er dagelijks. Elke dag zie ik wel fietsers die over dat smalle groene strookje op de weg rijden. Kennelijk wordt het als een fietsstrook gezien.

Gevaarlijke situatie met langsrazende auto's, want zo breed is de weg niet. Vooral vanuit richting Zoetermeer is het echte fietspad niet zo duidelijk. Er is daar geen trottoir, zodat wandelaars over het fietspad lopen. Er hangt wel ergens een bord aan een lantaarnpaal.

Maar het eerste valt die groene streep op. Meermalen waarschuw ik vooral oudere mensen waar het echte fietspad is. Jongere racers laat ik gaan, die luisteren toch niet. Het is te hopen dat bij de herinrichting van de Vlielandseweg daar ook wat aan gedaan wordt. Die groene strepen werken alleen verwarrend en leveren gevaar op.

Anky van Dijk


Coronanieuws op SKP televisie 23

Het laatste lokale nieuws en updates zijn ook te volgen op de kabelkrant van SKP. Op kanaal 23 treft u dagelijks nieuws en u hoort de uitzendingen van Radio West.


Nieuwstips graag!

Heeft u een nieuwstip? Mail naar redactie@telstar-uitgeverij.nl of stuur een Appje naar: 06-28792157.