Lara Klompé met een sprongschot tegen HMC. (Foto: Mieke van Veen)

Handbalheren Oliveo te sterk voor Eemland

Zaterdag startte de zaalcompetitie voor de handbaldames van Oliveo. De eerste wedstrijd ging tegen HMC uit Raamsdonksveer dat promoveerde naar de Tweede Divisie.

Met rust was het 6-10. Daarna herstelde het team van Luijsterburg zich en de inhaalrace resulteerde in 20-18 tot vijf minuten voor tijd. In de chaotische slotfase verloor Oliveo echter alsnog grip op de wedstrijd en verloor nipt met 20-21. Het op het oog fitte team van Jan Weerden was in de thuiswedstrijd tegen Eemland de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Eemland miste wel twee sterke spelers. Het scheidsrechterskoppel Verbruggen/Schootemeijer had een makkelijke avond en haalde een ruime voldoende. Onder leiding van aanvoerder Emiel van de Coevering hield Oliveo de dekking goed dicht, en de ballen die er toch doorkwamen, waren voor keeper Koen Franke. Oliveo dat dit seizoen een ander spelletje speelt, kon dit zonder druk ten uitvoer brengen; door snelle combinaties werd op alle posities gescoord.