Een coronaproof feestje.
Een coronaproof feestje.

Opening Informatiepunt Digitale Overheid

Vorige week donderdag 24 september was het zover. Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) werd feestelijk geopend in Buurt & Zo in Pijnacker én de Maatschappelijke Belofte rondom het voorkomen van schulden werd ondertekend.

Er was een korte quiz waaruit bleek dat informatie en advies over het voorkomen van schulden nog steeds nodig is. Met het doorknippen van de touwtjes van ballonnen - door de samenwerkende partijen, waaronder wethouder Ilona Jense van de gemeente Pijnacker-Nootdorp - werden een aantal ballonnen opgelaten.

Inwoners kunnen bij het informatiepunt terecht voor hulp bij het aanvragen van een DigiD, het vinden van de juiste informatie over toeslagen, het betalen van verkeersboetes en/of andere vragen over geld en schulden. Op donderdagavond en vrijdagochtend zitten mensen klaar om advies en ondersteuning te geven.

Samenwerking
Er wordt nauw samengewerkt met verschillende organisaties zoals de Bibliotheek Oostland, Doel GGZ, de schuldhulpverleners van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Humanitas, Kerk en Zorg, SBJ SamenSterk, Schuldhulpmaatje, Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland en Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp.