Bij de Plus in Pijnacker worden de karretjes binnenkort zelfs machinaal schoongemaakt. Tot die tijd springt het personeel uiteraard bij om alles handmatig op en top schoon en hygiënisch te houden!
Bij de Plus in Pijnacker worden de karretjes binnenkort zelfs machinaal schoongemaakt. Tot die tijd springt het personeel uiteraard bij om alles handmatig op en top schoon en hygiënisch te houden!

Nieuwe coronamaatregelen raken ons allemaal: houd u aan de regels

De afgelopen week zijn er bijna honderd inwoners besmet geraakt met het coronavirus. Pijnacker-Nootdorp loopt helaas mee in de landelijke trend. Het kabinet heeft nieuwe, strenge maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen raken ons allemaal. "Maar we doen dit voor de kwetsbare mensen in onze samenleving", zo zei minister Hugo de Jonge maandagavond in een persconferentie.

Door Martijn Mastenbroek

Bij zorginstelling Pieter van Foreest weet men als geen ander hoe het virus kan toeslaan bij ouderen. Sinds afgelopen weekend draagt het personeel dan ook mondkapjes. “We vragen bezoekers om zelf zorg te dragen voor het aanschaffen, bij zich hebben en dragen van een eigen mondneusmasker. Deze richtlijn geldt voor alle bezoekers aan onze locaties”, aldus een woordvoerster van Pieter van Foreest.

Extra maatregelen
Ook in de winkelcentra in Pijnacker-Nootdorp wordt de tweede golf serieus aangepakt. De winkeliersvereniging wijst iedereen nog eens nadrukkelijk op het naleven van de regels. Sabine Zondag van de Plus en Erwin Steendam van de Jumbo, nemen extra maatregelen, zo professionaliseren ze het schoonmaken van de winkelwagens door middel van een machine. Ook wordt het desinfecteren van de handen makkelijker gemaakt. "We willen het beste voor elkaar hebben", zegt Sabine die de gezondheid van haar klanten bovenaan heeft staan. Ook worden inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp geadviseerd om een mondkapje te dragen in supermarkten en andere winkels.

Lokale horeca
Eet- en drinkgelegenheden hebben tot 21.00 inloop, om 22.00 uur is de zaak gesloten, zo is landelijk besloten. In de horeca is het overigens verplicht bezoekers te vragen zich te registreren.

Woning en sport
Voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp geldt onder andere: bezoek in de eigen woning, in de tuin of op het balkon is beperkt tot drie gasten. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met 12 jaar. Het advies is het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Ook is het niet toegestaan om als publiek sportevenementen te bezoeken. Voor een compleet overzicht van alle maatregelen, kunt u kijken op Telstar Online.