Oproep aan supermarkten

Supermarktmanagers, ik doe een dringend beroep op u, namelijk te helpen bij het bestrijden van het Covid-19 virus dat momenteel een tweede golf beleefd. Hoe zat het ook al weer in maart? Nederland ging in een lockdown. Winkels en bedrijven gingen dicht. Voornamelijk alleen de supermarkten, u dus, bleven open. Voorzien van alle maatregelen om zo veilig mogelijk boodschappen te kunnen doen. We kennen ze nog:

- Beperkte hoeveelheid klanten in de winkel
- Wagentje verplicht, maar geen muntje nodig
- Wagentje werd schoongemaakt door een medewerker van uw supermarkt en aangegeven aan de klant
- Routing in de supermarkt en bij de kassa’s

Het virus is niet weg. Sterker nog we zitten officieel in een tweede golf. Steeds meer steden en provincies kleuren oranje en rood. Door het voorzichtig loslaten van maatregelen zijn we met zijn allen nonchalanter geworden in ons bewegen en in het contact met andere mensen. Dit is ook merkbaar in uw supermarkten waar de meeste maatregelen en voorzieningen zijn teruggedraaid die ons in de eerste maanden van de coronacrisis zo hebben geholpen om besmettingen te voorkomen. Winkelwagentje moeten weer met een muntje worden bevrijd van de ketting en we mogen zowel wagentje als mandje zelf schoonmaken. Er is geen rem in het aantal bezoekers van uw supermarkten en matige of geen routing in de winkels. Zelf schoonmaken van de wagentjes en mandjes kan nog wel, maar papier of vloeistoffen mankeren regelmatig. Dames en heren supermarktmanagers van Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw, help de inwoners, uw personeel en natuurlijk uzelf te beschermen tegen dit virus dat ons in zijn greep heeft en momenteel weer hard om zich heen slaat. Ontgrendel uw wagentjes en maak een vriendelijke medewerker vrij om schoongemaakte wagentjes en mandjes aan uw klanten aan te bieden. Let op de hoeveelheid klanten in uw winkels en zet een rem op het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag komen. Let op uw routing in de winkels. Alstublieft. Laten we gezamenlijk het coronavirus buiten de deur houden en weer alle mogelijke maatregelen nemen om verspreiding te voorkomen. Zorg voor uw klanten, dan zorgen de klanten ook voor u!

Frank Cazemier, Pijnacker

Verkeer(d) voorstel Hart van Nootdorp

Bewoners van het appartementengebouw Mercato reageren op de vraag van de gemeente om te komen met een idee voor de uitwerking van het Vlekkenplan. Het idee is: De Hagelaan op de locatie van de voormalige Brandweerkazerne doortrekken naar de parkeerplaats achter het nieuwe appartementengebouw. In het vlekkenplan Hart van Nootdorp wordt voorgesteld om de parkeerplaats achter het nieuwe appartementengebouw op de voormalige Brandweer locatie te ontsluiten via de inrit en de uitrit van het appartementengebouw Mercato. Dit voorstel leidt volgens Mercato bewoners tot een levensgevaarlijke en ongewenste situatie. De hele ingezonden brief is vanwege ruimtegebrek te lezen op Telstar Online.

Martin Remmerswaal, Nootdorp