Keeper Koen Franke hield het doel van HS1 goed schoon. (Foto: Mieke van Veen)

Eerste punten binnen voor handbalheren Oliveo

Begin augustus startte HS1 met trainen in de zaal. Ook trainden ze samen met de damesselectie en beide selecties speelden oefenwedstrijden ter voorbereiding op de zaalcompetitie. Na het Klaverbladtoernooi begin september begon zaterdag 12 september het echte werk. In Het Nest speelde het team van Jan Weerden tegen BFC uit het Limburgse Beek. Het werd een spannende strijd om de eerste punten in de Eerste Divisie.

Na tien minuten was het 4-4. De keeper van BFC kreeg het hard te verduren. In het doel van Oliveo Handbal stond Koen Franke zijn mannetje. Koen keerde onder andere een strafworp en daarna de rebound. Luc van Steenbergen die een tijd bij Quintus gespeeld heeft, is terug op Het Nest en wist het doel van BFC goed te vinden onder andere met enkele strafworpen. Vlak voor rust scoorde Johna Kempers 13-15. Na rust kwam Oliveo goed terug. De tweede helft ging gelijk op en aan het eind wist Oliveo een gaatje te slaan. De wedstrijd eindigde met een nipte overwinning van 26-25; de punten bleven in Pijnacker. HA1 verloor met 21-19 van Lions in de Jeugddivisie.