Ed van Hagen bij zijn beeld.
Ed van Hagen bij zijn beeld.

Beeldenexpositie Emmapark geopend

Burgemeester Francisca Ravestein heeft woensdag 9 september in het Emmapark in Pijnacker Centrum de Beeldenexpositie ‘75 jaar Bevrijding in het kader van 75 jaar Vrijheid’ officieel geopend.

De burgemeester die over kunst en cultuur gaat in de gemeente toonde zich blij dat er toch nog iets doorgaat van Verbeelding 2020, waar de tentoonstelling een onderdeel van zou zijn geweest. De uiteenlopende beelden zijn tot 5 oktober te zien en trekken sinds maandag 7 september veel aandacht. Die dag zijn de beelden geplaatst. Ze zijn heel verschillend maar wel allemaal ‘van de hand’ van lokale kunstenaars uit Pijnacker-Nootdorp. Bij de verschillende beelden staat toelichting. In de krant van vorige week hebben we daar al een hele pagina aan gewijd. De enige kunstenaar die nog geen toelichting had gegeven was Ed van Hagen. Hij deed dat na de toespraak van de burgemeester nog even. Het motto van het beeld is: vrijheid in diversiteit. Met andere woorden: elkaar de vrijheid geven om te zijn wie je bent, ook al is de ander anders dan jij zelf. Verder moet het beeld maar voor zichzelf spreken vindt Ed. “Ik ben van de beelden en mijn vrouw verwoordt doorgaans de betekenis”, voegde hij er nog aan toe.

n 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Daarnaast vinden er nog tal van andere activiteiten plaats in het hele land. Een overzicht hiervan wordt gepresenteerd op tweedewereldoorlog.nl.

Kleurrijk wapperen in Pijnacker.