Korte berichten Persuurtje

Het persuurtje van het College van B&W heeft gisteren de volgende nieuwsberichten opgeleverd.

Knip Hoogseweg

Vanaf komende donderdag zal de Hoogseweg niet meer voor autoverkeer toegankelijk zijn vanuit Klapwijk. Dit om sluipverkeer vanaf de nieuwe Zijdeweg door Klapwijk te voorkomen. Autoverkeer zal dus vanaf de Kleihoogt of via de Zijdeweg de Hoogseweg moeten zien te bereiken.

Renovatie Klapwijk

Eind dit jaar begint de totale renovatie van de wijk Klapwijk die in de jaren negentig is gebouwd. Fase 1 is het wijkpark en omgeving. De renovatie is heel grondig en gaat tot 2028 duren. De wijk wordt over de hele linie tachtig centimeter opgehoogd en verder zal er een ingenieus duurzaam grondwatersysteem worden gerealiseerd. Dit alles in overleg met de bewoners en de bewonersvereniging.

Vlielandseweg verkeersluw

Voor het einde van dit jaar wordt een start gemaakt met de reconstructie van de Vlielandseweg. Die wordt 5.80 meter. Er gaat een regime van dertig kilometer heersen. Het fietspad wordt breder. Vrachtverkeer en landbouwverkeer worden zo veel mogelijk geweerd. Er komt een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers naar De Boezem. Tussen de Boezemweg en de Katwijkerlaan komt de toegangsweg naar de te bouwen woonwijk De Scheg die wordt begrensd door de spoorlijn, de Vlielandseweg, het Molenpad en Klein Vlieland. Er zullen rond de 300 woningen worden gebouwd waarvan 100 in de sociale sfeer.

Het Nieuwe Inzamelen loopt

De gemeente is druk bezig overal in de gemeente Het Nieuwe Inzamelen in te voeren. Dit systeem houdt in dat de burgers dichtbij containers – kliko’s of verzamelcontainers – krijgen voor papier, gft, pmd en dat ze verder moeten lopen met het restafval. Dit systeem is al ingevoerd in Klapwijk en Delfgauw. Halverwege volgend jaar moet het systeem overal in de gemeente werken. Avalex zorgt voor het uitvoerende werk en de gemeente coördineert alles. De bedoeling is dat er veel beter gescheiden gaat worden zodat de verbrandingskosten voor restafval omlaag kunnen. Het grootste probleem is de grote hoeveelheid gft in het restafval.