Gezellig pannenkoeken eten.
Gezellig pannenkoeken eten.

Vakantiemaatjes doorslaand succes

De zomervakantie zit er weer op en Jong Perspectief kan terugkijken op een geslaagd nieuw project, Vakantiemaatjes.

Leuke activiteiten hebben ze met elkaar ondernomen. Activiteiten dichtbij huis, als een bezoekje aan het Balijbos, een thuisbioscoop met popcorn, picknicken, naar de speeltuin, creatieve activiteiten thuis, de auto wassen en activiteiten iets verder weg als midgetgolf of JumpXL. Dankzij een bijdrage van Kinderhulp konden de vakantiemaatjes ook een uitstapje maken naar dierentuin, Duinrell of Madurodam. Vrijdag 28 augustus jl. hebben ze het project afgesloten met een gezamenlijke spel en bingomiddag.
De koppels kwamen binnenlopen alsof ze elkaar al maanden kenden en kijken enthousiast terug op hun contact.
Eloy van 14 zei: ‘Ik heb meer geleerd over de natuur, mensen bedanken en mensen laten weten dat je te laat komt.’ Maurits, zijn vakantiemaatje van 56 voegt er aan toe: ‘Het contact en de activiteiten de we ondernomen hebben, heeft zijn horizon verbreed.’
De moeder van Stefan (8) zei tegen zijn vakantiemaatje Miranda (36) dat hij meer zelfvertrouwen had gekregen. ‘Hij zocht in de vakantie echt meer kinderen op, en dat kwam echt door het contact met de kinderen van Miranda.’ Tot slot, een waarschuwing van maatschappelijk werkster Karin: ‘Als dit project volgend jaar weer is, weet dat ik dan nog meer kinderen aanmeld!’ Maatje worden? Bel: 079-7502233.