Corona rukt stevig op in regio

Vooral in en rond Den Haag stijgt het aantal besmettingen met corona de laatste paar dagen snel. Haaglanden heeft nu meer besmettingen dan Rotterdam-Rijnmond en heeft alleen nog Amsterdam-Amstelland voor zich.

Gezondheidsdienst RIVM adviseert om bij ziekteverschijnselen als verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk een afspraak te maken voor een coronatest. Dat kan door te bellen of online met je DigiD. En ga dan alleen naar buiten om die test te ondergaan, want corona wordt overgedragen door niezen en hoesten. In de regio Haaglanden werden de afgelopen dagen maar liefst 685 positieve tests geregistreerd.

Vakantiegangers
Deze week werd bekend dat het reisadvies voor de Griekse eilanden wordt aangepast van geel naar oranje voor alle Griekse eilanden. Slecht nieuws dus voor vakantiegangers die op het punt staan naar Griekenland te vertrekken: code oranje betekent dat er wordt geadviseerd alleen voor noodzakelijke reizen naar Griekenland te gaan en dus niet voor vakantiereizen.

Quarantaine
Reizigers vanuit de Griekse eilanden wordt vanaf dinsdagochtend aangeraden om thuis tien dagen in quarantaine te gaan.