Het gapende gat na een zinloze actie.
Het gapende gat na een zinloze actie.

Zinloos geweld-stoeptegel De Trucker verdwenen

De beroemde zinloos geweld-stoeptegel bij jongerencentrum De Trucker in Pijnacker is verdwenen. Voor de deur is slechts nog een gapend gat te zien.

De tegel is zo'n 15 jaar geleden op initiatief van voormalig Trucker-vrijwilliger Martijn Mastenbroek geplaatst voor de deur van het jongerencentrum. De tegel werd destijds onthuld door wethouder Leo Suijker. De vader van Martijn heeft de tegel toentertijd in beton gegoten en zelfs een extra tegel kruislings eronder gelegd om diefstal te voorkomen. Helaas heeft iemand toch kans gezien om deze tegel te pikken. Wat een zinloze actie! Mastenbroek, al heel wat jaartjes werkzaam bij lokale krant de Telstar/Eendracht, vindt het allemaal erg teleurstellend, maar wilde na het horen van het nieuws het liefst zo snel mogelijk opzoek naar een oplossing. Een nieuwe tegel kost zo'n 115 euro. "Misschien is er een ondernemer die dit bedrag wil neerleggen, dan geef ik hem een gratis stukje redactie in de krant", zo luidde zijn oproep op Telstar Online die meteen gehoor vond.

Gravesteijn sponsort tegel
Delfgauwenaar Arie Gravesteijn en zijn vrouw Miep sponsoren een nieuwe tegel. "Ik vind het zo jammer dat iemand dit doet", zegt Arie die zelf niet in het jongerencentrum komt, maar wel bij de naastgelegen kapper op het Truckerplein. De tegel wordt zo snel mogelijk opnieuw geplaatst.