De winnaars van de dertigste ZAVC. (Foto: Sander de Hollander)
De winnaars van de dertigste ZAVC. (Foto: Sander de Hollander)

Koeleman winnaar jubileumeditie ZAVC

Het team van Koeleman Advies wist zaterdag 22 juni beslag te leggen op de 30e ZAVC-titel. Na een mooie finale met een spectaculaire ontknoping wist het AWETA net voor te blijven.

Door Dick den Hollander

Het was op de finaleavond toch al een komen en gaan van winnaars. In totaal streden acht teams om de nog beschikbare prijzen en door de opzet van het programma bleef het tot de laatste duels spannend. De eerste plaats in de categorie Heren Laag kwam uiteindelijk terecht bij People Ware Solutions, gevolgd door Goeman Van der Sman Onderhoud en met Nieuwkoop Paprika's BV op de derde plaats.

Bij de dames werd de finale in één duel afgewerkt. Met een 6-1 overwinning zorgden de Mazzelstars voor een duidelijk zege tegen Friss/Pex. De RKDEO dames zaal 2 eindigden hier als derde.

Spannend was het vooral bij de Heren Hoog. AWETA opende het drieluik met een 4-1 overwinning op Desktop to Work, maar even later wist Koeleman Advies met 5-2 dezelfde tegenstander te verslaan. Dat ene doelpuntje meer leverde uiteindelijk ook de zege op. AWETA nam tegen Koeleman namelijk een 3-1 voorsprong en leek met nog een paar minuten te spelen zeker van de zege. Koeleman kwam echter tot 3-2 terug en zag alle pogingen met nog een paar seconden te spelen zelfs met de gelijkmaker beloond. De 3-3 was (door het extra gemaakte doelpunt eerder) genoeg voor de luid bejubelde toernooiwinst.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking had voorzitter Hans van Noppen voor een drietal mensen van de organisatie een verrassing in petto. Hans Goeman nam na 25 jaar actief te zijn geweest voor de ZAVC afscheid en werd door de voorzitter geëerd met de Penning van Verdienste. Ook Peter van de Sande, die na tientallen jaren stopt als lid van de zaalvoetbalcommissie, kreeg de Penning van Verdienste uitgereikt. Aad van de Sande werd zelfs benoemd tot erelid. Aad heeft zich vanaf de eerste dag ingezet voor het zaalvoetbal bij RKDEO, waarvan een aantal jaar ook als voorzitter.

Met die welverdiende onderscheidingen, vervolgens het overhandigen van alle gewonnen bekers en bloemen en een informele afsluiting met een drankje en een muziekje kwam een eind aan de 30e ZAVC. Volgend jaar weer verder!