Ook Dames B1 nam gouden plakken en de Ruud Adema Bokaal mee naar Pijnacker. (foto Mieke van Veen)

Twee bekerwinnaars
bij Oliveo Handbal

Zondag stond zowel Dames C1 als DB1 in de finale van de bekercompetitie voor de C-, B- en A-categorie. De finales werden gespeeld op het zonnige terrein van Snelwiek.

DC1 speelde tegen Ventura uit Schiedam en was duidelijk de meerdere. Met de winst van 22-16 haalde het team de gouden plakken en de felbegeerde beker binnen. Na de huldiging van het NHV en het bestuur van Oliveo werd in de kantine van Snelwiek een feestje gevierd. DB1 moest het 's middags opnemen tegen Odis tegen wie ze gelijkgespeeld hadden in de laatste competitiewedstrijd. Na de voorsprong van 3-0 zag de tegenstander kansen. Met rust was het 8-3 voor Oliveo. De tweede helft verliep moeizamer; Odis kwam terug tot 9-7. Na de drinkpauze, noodzakelijk vanwege de hitte, zette Oliveo nog eenmaal aan. De verdediging ging op slot en met de winst van 10-7 ontvingen ook speelsters en kaderleden van DC1 de gouden plakken en de beker uit handen van dochter en kleindochter van Ruud Adema die speciaal hiervoor naar Snelwiek waren gekomen.