De avond werd een daverend succes.
De avond werd een daverend succes.

Muzikanten in actie voor KiKa-kerstballen

In navolging van de kerstballenactie voor KiKa, waarvan onlangs de perspresentatie bij Intratuin Pijnacker plaatsvond, hebben inmiddels ook een aantal prominente muzikanten deze actie omarmd en kwam afgelopen donderdagavond bij elkaar tijdens een rechtstreekse uitzending van het programma Nederbeat-The Beat Goes On bij RTW FM.

Dorpsgenoot Martin Reitsma had zijn uitgebreide netwerk binnen de vaderlandse popmuziek aangesproken om met hen deze actie voort te zetten bij deze radio-omroep. Een belofte die hij had gedaan aan KiKa-ambassadrice Xandra Brood.

Bekende muzikanten zoals Rudy Bennett (The Motions) Nikco Christiansen en Beau Wassenbergh (Livin'Blues) Beer Klaasse ( Groep 1850 en Q 65) Ferry Lever en Polle Eduard van Tee Set en After Tea, Constant Meeuws (Cumberland Band) de jonge Haagse Elvis: Lesley van Ruitenbeek en Hugo Gordijn (Group 1850 en Supersister) Bea Willemstein (Bennett & Bee) en John Meijer (Renée) deden daarbij een beroep op de luisteraars om vooral deze KiKa kerstballen te kopen. Ook andere landelijk bekende muzikanten zoals Hans Bouwens (George Baker) Nico Fontijn ( The Surfers) en Wally mcKey (Lemming) droegen hun steentje bij aan het welslagen van deze hartverwarmende actie. De broer van Sandra Reemer, Frenk, kwam speciaal uit Eindhoven voor het programma. De avond werd een daverend succes. Duizenden luisteraars zaten aan de radio gekluisterd en genoten van live-muziek, deze actie en de Nederpop Top 50 allertijden waarbij Radar Love van Golden Earring, Venus van Shocking Blue en Lea van The Cats op 1, 2 en drie stonden. Cineast John Meijer maakte er een videoverslag van die binnenkort bij diverse omroepen te zien zal zijn. De KiKa kerstballen zijn nog steeds te koop bij onder meer Intratuin Pijnacker en Zoetermeer.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

n mei 2018 is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum voor kinderen met kanker in Europa geopend; het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek vindt hier plaats. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa als de grootste financier van het Prinses Máxima Centrum. Hier werken artsen, onderzoekers en andere specialisten samen zodat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen.