Foto: archief
Foto: archief

Urgente oproep van lokale Long COVID-patiënten: “Teken de petitie voor gespecialiseerde zorg!”

Zorg en welzijn 363 keer gelezen

De Tweede Kamer stemt op 15 februari over het amendement van Kamerlid Julian Bushoff. Dan wordt beslist of er geld geïnvesteerd wordt in gespecialiseerde post COVID-poliklinieken. Hier kan kennis opgedaan worden over onderzoek en behandeling van patiënten met Post-Covid en andere PAIS (Post Acute Infectieuze Syndromen).

Eerder kreeg een motie voor deze klinieken brede steun, maar nu komt het erop aan. Zijn de Kamerleden ook bereid om er geld voor te reserveren? Samen met de patiëntgroepen #NietHersteld, Long Covid Nederland en Kinderen met Long Covid is men een petitie gestart. “Met deze petitie laten we zien hoe groot de behoefte is aan gespecialiseerde zorg en willen we Kamerleden overtuigen om vóór te stemmen. Teken dus deze petitie en stuur hem door naar al je vrienden, familie, collega’s en kennissen. Samen bereiken we meer”, zo laat PostCovid NL weten aan de redactie van deze krant.

Oproep van patiënten uit Pijnacker-Nootdorp

Ook in Pijnacker-Nootdorp zijn zeer schrijnende gevallen bekend van inwoners die na corona nooit meer de oude zijn geworden. Sommigen zijn geen schim meer van wie ze waren, zijn enorm vermoeid en hebben soms zelfs hun werk en hobby’s moeten beëindigen. Een aantal van deze patiënten heeft onze redactie verzocht de link naar de petitie te delen, in de hoop dat hun leven verbeterd wordt door onderzoek en medicatie.

- postcovidnl.nl/nieuws/teken-de-petitie


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant