Afbeelding
N470

Alle wegwerkzaamheden op een rijtje

Verkeer 6.149 keer gelezen

Regio - Op maandagavond 14 oktober start Boskalis met de werkzaamheden om de rotonde Ruyven om te bouwen naar een kruispunt met verkeerslichten. De werkzaamheden vinden zowel in doordeweekse nachten als in het weekend plaats. Het werk is opgedeeld in verschillende stappen. De stappen zijn terug te vinden in de BouwApp, hierin komt tijdens de werkzaamheden de actuele fase te staan.

1. Van maandag 14 oktober t/m vrijdag 18 oktober en van maandag 21 oktober t/m donderdag 24 oktober wordt tussen 20.00 en 06.00 uur gewerkt. Hierbij is rechtdoor rijden over de N470 gewoon mogelijk. De afslag om de woonwijk Emerald te bereiken is dan afgesloten. Om de wijk Emerald te gebruiken maakt u gebruik van Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Bedrijventerrein Ruyven is te bereiken vanaf de richting A13/Kruithuisplein. Overdag tussen 06.00 – 20.00 uur is de rotonde normaal te gebruiken.

2. In het weekend van 25 tot en met 28 oktober is de weg volledig afgesloten tussen de rotonde Komkommerweg tot het Kruithuisplein. Om de wijk Emerald te bereiken gaat u over de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Om vanuit Delft in Zoetermeer te komen neemt u de A13 en de A12 en om vanuit Zoetermeer/Pijnacker in Delft te komen rijdt u om via de N471. Deze situatie geldt van vrijdagavond 25 oktober 20.00 tot en met maandagochtend 28 oktober 06.00 uur.

3. Van 28 tot en met 31 oktober is de situatie overdag dat vanaf het Tolhekplein men rechtsaf kan slaan de woonwijk Emerald in en rechtdoor kan rijden richting het Kruithuisplein. Ook kan men rechtsaf de wijk uit rijden de N470 op. Het is, vanuit Emerald, niet mogelijk om recht over te steken naar Bedrijvenpark Ruyven. Deze situatie geld van 28 tot en met 31 oktober tussen 06.00 en 20.00 uur.

4. 's Avonds en 's nachts is het mogelijk om rechtdoor te rijden over de N470. Vanuit de wijk Emerald is het mogelijk om rechtsaf de N470 op te rijden. Om de wijk Emerald te bereiken gaat u over de Delfsestraatweg en Delfgauwseweg.

5. In het weekend van 1 tot en met 4 november is de weg volledig afgesloten vanaf de Komkommerweg tot het Kruithuisplein. Om Emerald te bereiken gaat u over de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Om vanuit Delft in Zoetermeer te komen neemt u de A13 en de A12 en om vanuit Zoetermeer/Pijnacker in Delft te komen rijdt u om via de N471. Deze situatie geldt van vrijdagavond 1 november 20.00 tot en met 4 november 06.00 uur.

Hinder
Van 14 tot en met 17 oktober, van 21 tot en met 24 oktober en van 28 tot en met 31 oktober is het 's avonds en 's nachts niet mogelijk om vanaf de rotonde Ruyven de woonwijk Emerald in en uit te rijden. Dit geldt ook voor de weekenden 25 tot en met 28 oktober en 1 tot en met 3 november. Om de wijk Emerald te bereiken maakt u gebruik van de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Om tijdens de weekenden vanuit Delft in Zoetermeer te komen neemt u de A13 en de A12 en om vanuit Zoetermeer/Pijnacker in Delft te komen rijdt u bij het Tolhekplein om via de N471.

Bedrijvenpark Ruyven is tijdens de werkzaamheden beperkt bereikbaar. De fietstunnel is tijdens de werkzaamheden gewoon beschikbaar.

Tijdens de werkzaamheden rijdt de bus 62 een ingekorte route tot de halte Achtmanstraat. De haltes Laan van Ruyven en Overslagweg vervallen. De halte Achtmanstraat wordt verplaatst naar de Achtmanstraat tegenover het gebouw Ackerdijk. De bus zal hier wachten tot de oorspronkelijke vertrektijd. Voor meer informatie kijkt u op: www.ebs-ov.nl.

Meer informatie
Wij snappen dat dit veel informatie is om te onthouden, daarom maakt Boskalis gebruik van de Bouwapp. Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de BouwApp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier ook meer informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.

Deze informatie staat ook op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via de BouwApp of via: OmgevingN470@boskalis.com.

Uit de krant