De Hoflaan wordt afgesloten voor verkeer. Foto: Martijn Mastenbroek
De Hoflaan wordt afgesloten voor verkeer. Foto: Martijn Mastenbroek

Ook kruising Delfgauwseweg weekend dicht

Verkeer 41 keer gelezen

Delfgauw - Op de Delfgauwseweg (N473) vindt van vrijdag 3 juli 2015 22.00 uur tot maandag 6 juli 2015 06.00 uur een weekendafsluiting plaats. Het betreft de kruising Delfgauwseweg/Hoflaan ter hoogte van de Laan der Zeven Linden.

De provincie Zuid-Holland voert in die periode werkzaamheden uit aan de kruising Delfgauwseweg/Hoflaan. Woningen en bedrijven blijven voor direct aanwonenden en nood- en hulpdiensten bereikbaar. De buslijnen 37 en 55 van Veolia worden omgeleid en de bussluis aan de Hoflaan wordt tijdelijk verwijderd. De Hoflaan blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Het overige verkeer wordt omgeleid via borden.

Volledige afsluiting
De weekendafsluiting valt samen met de volledige afsluiting van de Delfgauwseweg (N473) van het weggedeelte van de rotonde Nassaulaan in Delft tot de Laan der Zeven Linden in Delfgauw tussen huisnummer 170 en 240. Deze duurt nog tot eind september 2015. Omleidingsroutes zijn te vinden op de webpagina.

Groot onderhoud
De N473 is toe aan groot onderhoud. De oever en kade langs de weg voldoen niet meer aan de huidige kwaliteitseisen. Het groot onderhoud aan de N473 is noodzakelijk om de verkeersveiligheid op peil te houden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan onder meer uit het onderhoud van de kade. Ook vervangt de provincie de totale wegconstructie. Gezien de ligging van de Delfgauwseweg krijgt deze weg een gemeentelijk karakter. Met de nieuwe inrichting vervalt de mogelijkheid om langs de kade te parkeren. Als tegemoetkoming zijn door de gemeente nieuwe parkeerplaatsen aangelegd op de Hoflaan. De werkzaamheden nemen naar verwachting 4 tot 5 maanden in beslag. Het groot onderhoud wordt in nauwe samenwerking met de gemeente uitgevoerd.

Hinder
Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Uit de krant