Afbeelding

Van Egmond: 'Let op snelheid in de wijk'

di 22 mei 2012, 09:56 Verkeer

UPDATE Nootdorp - Door werkzaamheden is de Hofweg (tussen De Poort en Hof van Teijlingen) in Nootdorp tot 25 mei afgesloten. Hierdoor moet het verkeer tijdelijk een omleidingsroute volgen. Die is duidelijk aangegeven met borden en loopt via de Molenaar Blonkweg, Oudeweg, Ds. C. Spoorlaan, Oosteinde, Kruisweg, De Poort en vice versa.

"De afgelopen dagen hebben zich een aantal verkeersonveilige situaties voorgedaan doordat automobilisten zich - vaak met een te hoge snelheid - een weg baanden door de wijk ’s-Gravenhout. Omdat op dat moment de veiligheid in het geding was en een lang weekend voor de deur stond, heeft de gemeente daarom eind vorige week besloten de twee toegangswegen in die wijk tijdelijk af te sluiten", zo meldt een woordvoerster van de gemeente aan onze redactie.

Na een oproep van wethouder José van Egmond aan automobilisten om vooral de omleidingsroute te volgen is nu besloten de twee wegen in ’s-Gravenhout weer open te stellen. "Wel doet zij een vriendelijk doch dringend verzoek aan alle automobilisten zich aan de snelheid te houden en die aan te passen daar waar de veiligheid in het geding is. Uiteraard zal de gemeente de situatie in de wijk ’s-Gravenhout alsmede andere woonwijken die op de omleidingsroute liggen continu monitoren."

Overigens zal vanaf vrijdag 25 mei de Hofweg in de richting van de A12 weer worden opengesteld en daarmee zal ook de overlast van sluipverkeer grotendeels zijn verdwenen. In de richting naar Pijnacker zal de weg nog wel een tijd gesloten blijven.

De afsluiting van de Hofweg is een gevolg van een reconstructie van de kruising met de ’s-Gravenweg. Als deze werkzaamheden gereed zijn, dan kunnen voetgangers en fietsers in twee keer oversteken via een brede middenberm waar zij zich veilig tussen het overige verkeer kunnen opstellen. "De gemeente streeft naar een veilige kruising door een inrichting met onder meer snelheidsremmende maatregelen, goede verlichting en duidelijke belijning", aldus de woordvoerster.

Uit de krant