Afbeelding

Hofweg in Nootdorp afgesloten

vr 18 mei 2012, 15:13 Verkeer

Nootdorp - Door werkzaamheden is de Hofweg (tussen De Poort en Hof van Teijlingen) in Nootdorp tot 25 mei afgesloten, dat meldt de gemeente aan Telstar Online.

Hierdoor moet het verkeer tijdelijk een omleidingsroute volgen. Die is duidelijk aangegeven met borden en loopt via de Molenaar Blonkweg, Oudeweg, Ds. C. Spoorlaan, Oosteinde, Kruisweg, De Poort v.v.

Eisen
Wethouder José van Egmond (verkeer) doet een dringend beroep op automobilisten om zich aan de route te houden en daar niet vanaf te wijken, om sluipverkeer te voorkomen. “Wij hebben voor deze wegen gekozen, omdat zij voldoen aan belangrijke eisen, zoals een bepaalde breedte. Die is er vaak niet in woonwijken”. De wethouder wijst er nog op dat de situatie tijdelijk is. “Het is even door de zure appel heen bijten, maar het einde is echt in zicht”. Naar verwachting kan het verkeer vanaf volgende week gebruik maken van de rijbaan vanaf Pijnacker naar de A12.

Reconstructie
De afsluiting van de Hofweg is een gevolg van een reconstructie van de kruising met de ’s-Gravenweg. Als het werk gedaan is, dan kunnen voetgangers en fietsers in twee keer oversteken via een brede middenberm waar zij zich veilig tussen de verkeersstromen kunnen opstellen. De gemeente streeft naar een veilige kruising, door een inrichting met onder meer snelheidsremmende maatregelen, goede verlichting en duidelijke belijning.

Uit de krant