Afbeelding

Verkeerssituatie Pijnacker Centrum

Verkeer 49 keer gelezen

Pijnacker - Als alles volgens planning verloopt worden de werkzaamheden aan de Oostlaan in het centrum van Pijnacker vóór de kerstdagen afgerond.

De inrit van de parkeergarage is klaar, het beton is gestort en de damwand rond de bouwkuip is verwijderd. Er wordt hard gewerkt om de Oostlaan weer in orde te brengen. Eén rijbaan van de Oostlaan is ondertussen al weer open voor gebruik.

Planning
Vanaf maandag 19 december, uiterlijk 20 december, worden beide rijbanen van de Oostlaan weer opengesteld voor al het verkeer, inclusief de fietspaden en het voetgangersgebied. Tot die tijd blijft één rijbaan geopend, met uitsluiting van maandag 21, dinsdag 22 en misschien wel woensdag 23 november in verband met asfalteringswerk. Dan wordt al het verkeer weer omgeleid door Pijnacker Noord, evenals de bus.

Verder is er dus altijd één rijbaan geopend en ook de omleidingsroute door Pijnacker Noord blijft tot de definitieve openstelling in december van kracht.

Winkels bereikbaar
ABB heeft met de winkeliers van de Oost-Westlaan afgesproken dat de voetgangersoversteek ter hoogte van de Acacialaan alvast in de weekenden wordt opengesteld voor het winkelend publiek. Zo mogelijk ook door de weeks en op koopavonden.

Bouwactiviteiten op schema
In het hart van Pijnacker verrijst een nieuw en compleet centrum, dat tal van voorzieningen biedt zoals winkels, horeca en supermarkten. De bouw is in volle gang. De eerste opleveringen zullen rondom de zomervakantie plaatsvinden. Het streven is alle woningen voor december 2012 op te leveren.

Uit de krant