Afbeelding

Inloopavond N209 Reconstructie Knoop A13

Verkeer 88 keer gelezen

Regio - Op maandag 14 november organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopavond over het project N209 Reconstructie Knoop A13. De avond staat in het teken van het landschapsplan, het conceptontwerp van het nieuwe viaduct en de planning van het project. Tussen 19.00 en 20.30 uur kunnen belangstellenden binnenlopen in het Airport Hotel aan de Vliegveldweg 59-61 in Rotterdam.

In 2010 stelde de provincie een landschapsplan vast voor het gebied rond de Knoop A13. Uitgangspunt daarbij was dat er alleen bomen en struiken gekapt zouden worden als dat voor de werkzaamheden nodig is. De kapvergunning voor deze bomen en struiken is vorig jaar verleend. Inmiddels is duidelijk dat ook de rij populieren tussen het viaduct en de volkstuinvereniging gekapt moeten worden. Hiervoor is nu ook een vergunning aangevraagd. Deze aanvraag ligt ter inzage bij de gemeente Rotterdam. De provincie heeft het landschapsplan aan laten passen aan deze nieuwe situatie. In dat landschapsplan worden de verdwenen populieren gecompenseerd. Het plan is tijdens de inloopavond te bekijken.

Planning en ontwerp
Tijdens de inloopavond wordt ook aandacht besteed aan de planning van het project en aan het conceptontwerp van het nieuwe viaduct. Daarnaast zijn de plannen voor de verbreding van de N209 bij Bergschenhoek te zien. De werkzaamheden daar gaan eind dit jaar al van start.

Achtergrond
Het verkeer neemt toe in de regio Rotterdam - Bergschenhoek. Om de verkeersdoorstroming en -veiligheid te verbeteren, reconstrueert de provincie - in samenwerking met Rijkswaterstaat - de aansluiting van de N209 met de A13. Het verouderde viaduct wordt vervangen door 2 nieuwe autoviaducten. Op het zuidelijke viaduct komt een fietspad te liggen.

Ook bij Bergschenhoek wordt de komende jaren aan de N209 gewerkt. De provincie verbreedt de weg tussen de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de Bergschenbrug en vervangt de Bergschenbrug. Deze werkzaamheden gaan eind dit jaar van start.

Aanmelden inloopavond
In verband met de catering en organisatie wordt aan belangstellenden verzocht zich vooraf aan te melden voor de inloopavond. Dat kan door een mail te sturen naar n209@pzh.nl of telefonisch contact op te nemen via 070 441 7357 (Elly Beekhuizen) of 070 441 7486 (Astrid Vriezen).

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over het project en de inloopavond op www.n209.nl. U kunt zich hier ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief N209 Reconstructie Knoop A13. U ontvangt dan regelmatig actuele informatie over het project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant