Afbeelding

Woensdag: asfalteren op Europalaan

Verkeer 28 keer gelezen

Pijnacker - Woensdag 9 maart worden de fietspaden langs de Europalaan geasfalteerd. Het gaat om de fietspaden waar nog geen asfalt ligt (tussen de Korteweg en Westlaan), deze krijgen een zwarte en gelijk ook een rode laag asfalt.

Ook de inritten van Spaerwoude en de Kerkweg krijgen een asfaltlaag. Het asfalteren geeft woensdag de hele dag overlast voor verkeer op het Spaerwoude en de Dr. W. van der Horstlaan.

Omdat daar de inritten ook geasfalteerd worden kan er een tijdje geen verkeer overheen. Verkeer op de Kerkweg en Spaerwoude wordt naar de Stationsstraat geleid, waar tijdelijk het eenrichtings verkeer wordt omgedraaid. Verkeer uit de Dr. W. van der Horstlaan kan tijdelijk niet in of uitrijden. Hiervoor is helaas geen ander oplossing te vinden. Zodra het asfalt afgekoeld is, kan het verkeer er weer overheen.

Kou vertraagt werkzaamheden

Het asfalteren vindt later plaats dan gepland vanwege de koude temperatuur. Een deel kan woensdag gebeuren, omdat deze dag niet zo koud is, maar vanwege de temperatuur is het niet mogelijk om alles te asfalteren. Zo worden de eerder geasfalteerde fietspaden pas later van rood asfalt te voorzien.

De rest van de asfaltwerkzaamheden zijn verplaatst naar medio april, wanneer de temperatuur zeker hoog genoeg is. Dan worden alle resterende asfaltwerkzaamheden op de wegen, fietspaden en rotondes uitgevoerd, inclusief de belijning.

Uit de krant