Afbeelding

Weekendafsluiting rijksweg A12 Nootdorp

Verkeer 89 keer gelezen

Nootdorp - Rijkswaterstaat voert van vrijdag 23 september 21.30 uur tot maandag 26 september 05.00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de A12 richting Den Haag tussen Zoetermeer en Nootdorp.

Tijdens deze werkzaamheden is de A12 tussen de aansluiting Zoetermeer en de aansluiting Nootdorp afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de N11 en A4 of via de A20 en A13. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden geven de omleidingsroute aan. Om de hinder, ook op de wegen in en bij Zoetermeer, zoveel mogelijk te beperken wordt weggebruikers nadrukkelijk verzocht de aangegeven omleidingsroutes te volgen.

Na deze weekendafsluiting kan de spitsstrook nog niet direct in gebruik worden genomen omdat onder andere het camerasysteem nog niet gereed en getest is. Volgens planning wordt de spitsstrook eind 2011 in gebruik genomen. Na de weekendafsluiting gaat de maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer zo spoedig mogelijk weer naar de normale snelheid van 120 kilometer per uur.

Rijkswaterstaat biedt alternatief vervoer aan in de vorm van het ‘vanAnaarBeter-kaartje’. Met dit treinkaartje kun je tijdens de werkzaamheden op zaterdag 24 september en zondag 25 september voordelig met de NS reizen op de trajecten Rotterdam – Den Haag CS en Gouda – Den Haag CS. Het kaartje is voor €2,50 (dagretour 2e klas) te koop bij de kaartautomaten op de NS stations onder de knop ‘Acties/Evenementen’. Vergeet niet je kaartje te stempelen in één van de gele stempelautomaten. Het kaartje is één dag geldig.

Tijdens de werkzaamheden kan uiteraard ook gebruik gemaakt worden van de RandstadRail. In het weekend is de Dalurenkaart vanaf het begin tot het einde van de dienstregeling geldig. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma. t/m zo. van 06.00 uur tot 22.30 uur).

Uit de krant