Werk aan de weg in én om het dorp

wo 10 aug 2011, 10:30 Verkeer

Pijnacker-Nootdorp - De Oudeweg in Nootdorp is sinds 20 juli weer open voor het verkeer. Na de vakantie gaat de aannemer verder met de Braslaan, die nu nog gesloten is met hekken en rood-witte barriers, en waarschijnlijk medio november weer open gaat.

Na jarenlang de bouwweg geweest te zijn voor Ypenburg wordt de Bartholomeuslaan in Nootdorp definitief aangelegd. Op 8 augustus gaat het wegvak tussen de Hofweegenstraat en de Margrijhof dicht waardoor de ingang naar het Neogotiekhof is afgesloten. De bewoners kunnen gebruik maken van de ingang Margrijhof. Hierna zal het stuk tussen het Neogotiekhof en de Laan van Nootdorp volgen. Planning is dat eind 2011 alle werkzaamheden gereed zijn.

Vrouwtjeslant fase 2

Vanaf 16 augustus wordt op de Sytwinde, tussen de Larixlaan en Kamperfoeliehof tot aan de Koningin Julianastraat, het riool vervangen waarvoor de kruising met de Larixlaan wordt afgesloten en het Moerbeihof niet bereikbaar is. Vanaf het Oosteinde is de Larixlaan al afgesloten voor doorgaand verkeer en de Sytwinde bereikbaar vanaf de Koningin Julianastraat of de Delflandstraat.

Prinsenhof

Vanaf 15 augustus wordt het riool vervangen in het Prinsenhof te Pijnacker waarbij ook de Emmastraat een keer wordt afgesloten. De planning hiervan is nog niet bekend. Na de rioolvervanging wordt het Prinsenhof heringericht.

Koningshof fase 4

Vanaf 15 augustus start fase 4 Koningshof. In het buurtje rond de Regge, Volkerak en de Zaan wordt het riool vervangen en de straat heringericht. Voor de vakantie zijn de nutsbedrijven al bezig geweest met het verleggen van de kabels. De werkzaamheden duren tot maart 2012.

Uit de krant