Wethouder Piet Melzer (links) van gemeente Pijnacker-Nootdorp en gedeputeerde Floor Vermeulen van provincie Zuid-Holland ondertekenden gister een convenant.
Wethouder Piet Melzer (links) van gemeente Pijnacker-Nootdorp en gedeputeerde Floor Vermeulen van provincie Zuid-Holland ondertekenden gister een convenant.
TELSTAR TV

Gemeente en provincie pakken N470 aan

TelstarTV 132 keer gelezen

TELSTAR TV - De Provincie Zuid-Holland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp slaan de handen ineen wat betreft de N470. Ze gaan gezamenlijk werken aan de verkeersveiligheid, doorstroming, bereikbaarheid en duurzaamheid van de weg.

Wethouder Piet Melzer en gedeputeerde Floor Vermeulen ondertekenden gister een convenant. Onderdeel van de samenwerking is de aansluiting van de Komkommerweg en de Oostelijke Randweg op de N470 en de aansluiting bij bedrijventerrein Ruyven. Gister maakten we al bekend dat de rotonde bij Oude Leede en Keijzershof blijft. Ook worden in het kader van duurzaamheid energie opwekkende geluidsschermen geplaatst en zullen de bermen in de toekomst anders worden ingezaaid.



Verkeersveiligheid
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de weg meer aandacht nodig heeft dan men denkt. Door het open karakter van de weg hebben weggebruikers sneller de neiging andere zaken aandacht te geven, zoals de telefoon. Daarom treft de provincie verschillende maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wordt onder andere de bochtgeleiding verbeterd, het ontwerp van de rotondes eenduidiger en zoekt men naar een juiste manier van verlichting, zonder het weidevogelgebied uit het oog te verliezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant