Vanochtend vond er een schouw plaats in sporthal De Viergang.
Vanochtend vond er een schouw plaats in sporthal De Viergang.
TELSTAR TV

De Viergang onder de loep, crisisopvang steeds dichterbij

TelstarTV 195 keer gelezen

TELSTAR TV - De crisisopvang van 150 vluchtelingen in Pijnacker-Nootdorp komt steeds dichterbij. De gemeente heeft sporthal De Viergang aangewezen als opvanglocatie.

De gesprekken met betrokkenen rondom De Viergang zijn inmiddels gevoerd en vanochtend vond er een schouw plaats. Bij deze inventarisatie waren onder andere mensen van de gemeente, De Viergang, Het Rode Kruis en de brandweer aanwezig.

Zes dagen
André Remmerswaal van De Viergang is van de eerste schrik bekomen. "Wij willen niet weglopen voor onze maatschappelijke functie, maar ik zag in gedachten al driehonderd vluchtelingen door de Viergang dwarrelen." De gemeente heeft André gegarandeerd dat het gaat om crisisopvang van maximaal zes dagen en dat de logees dan weer elders worden opgevangen: "Er komen gedragsregels, tolken, beveiliging en een aparte ingang. Het wordt allemaal heel goed geregeld. Ze komen hier echt een paar dagen bijkomen van alles. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het goedkomen en zie ik het wel zitten."

Omwonenden
De voorbereidingen zijn dus getroffen. Nu is het wachten op een officiële hamerslag. "Zodra het COA de Viergang daadwerkelijk als crisisopvanglocatie aanwijst, zal de gemeente een informatieavond voor omwonenden organiseren. Kort daarna zullen de eerste vluchtelingen in Pijnacker-Nootdorp aankomen", laat de gemeente in een persbericht weten.

Uit de krant